Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2-4
De Taiwanese en Japanse keuken ontmoeten elkaar in dit heerlijke gerecht met zoete aardappel. De verse zoete aardappelen worden gestoofd in rode smoorsaus en zoete sojasaus, samen met kikkererwten, gember, steranijs en kaneel. Geserveerd met geblancheerde Romeinse sla, bestrooid met koriander en geserveerd op dikke ramennoedels. Deze heerlijke noedelsoep is snel te maken en perfect voor de koude wintermaanden.
INGREDIËNTEN
- 400g zoete aardappel, in blokjes van 1,5 cm
- 3 kleine sjalotjes, in tweeën gesneden
- 2 grote tomaten, in vieren gedeeld
- 1,2 liter water
- 1 stukje gember, in reepjes
- 1 middelgrote rode peper, in lange reepjes
- 1 blik kikkererwten, afgespoeld
Voor de noedels:
- 200g instant ramennoedels
- 1 liter water
- 1 tl Lee Kum Kee pure sesamolie
Smaakmakers:
- 2-3 el Lee Kum Kee rode smoorsaus
- 2 el Lee Kum Kee zoete sojasaus
- 2 steranijsvruchten
- 1 kaneelstokje
Garnering:
- 50g blaadjes Romeinse sla, geblancheerd
- 1 handje koriander, fijngehakt
- 1 tl Lee Kum Kee Chiu Chow Chilli Olie
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm het water in een grote soeppan. Doe de gember, sjalotjes, rode peper, tomaten, zoete aardappel, kikkererwten, het kaneelstokje en de steranijs erin.
Voeg de rode smoorsaus en de zoete sojasaus toe. Laat het geheel 30 minuten zonder deksel sudderen op middelhoog vuur.
Breng 5 minuten voordat de bouillon klaar is 1 liter water aan de kook. Voeg de ramennoedels toe, kook ze in 3 minuten beetgaar, spoel ze onder koud water, laat ze uitlekken en besprenkel ze met Lee Kum Kee pure sesamolie om te voorkomen dat de noedels gaan plakken. Zet apart en verdeel de noedels over 4 kommen.
Blancheer vlak voor het serveren 3 halve slablaadjes gedurende 5 seconden in de bouillon.
Giet voor het serveren 3-4 soeplepels bouillon in elk van de 4 kommen en voeg de zoete aardappel en kikkererwten toe. Versier elke kom met de geblancheerde slablaadjes. Garneer met verse koriander en besprenkel met Lee Kum Kee Chiu Chow Chilli Olie voor een pittige kick. Serveer direct.