Rau Muong Xao Toi: gesauteerde waterspinazie met knoflook
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 5-7 minuten
Aantal porties: 6
Waterspinazie wordt veel gegeten in Zuidoost-Azië, zeker in Vietnam waar ze het consumeren op verschillende manieren: rauw, gekookt, gesauteerd of zelfs gefermenteerd. Rau muống xào tỏi, ofwel gesauteerde waterspinazie met knoflook, wordt vaak gegeten als bijgerecht, samen met rijst, vlees of vis.
INGREDIËNTEN
- 2 bosjes waterspinazie
- 4 el nuoc mam-vissaus
- 6 knoflookteentjes
- 50g sojabonen, geweekt
- 2 el zonnebloemolie
- Peper
BEREIDINGSWIJZE
Voorbereiding
Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Snijd de waterspinazie in vier delen, in de lengte. Doe ze een paar seconden in kokend water. Giet het vervolgens af en knijp voorzichtig het water eruit.
Sauteren
Verhit olie in een wokpan. Sauteer vervolgens de waterspinazie met de gehakte knoflook en sojabonen. Zodra de waterspinazie donkergroen kleurt, kun je het op smaak brengen met de nuoc mam-vissaus en peper. Serveer heet.