Poké Bowl
Maak kennis met dé foodtrend van dit moment: de Poké Bowl! Deze salade is een traditioneel gerecht uit Hawaï waarbij verse vis en groente centraal staan. Omdat er veel Japanners op dit eiland wonen, heeft dit gerecht Japanse invloeden en worden er veel Aziatische ingrediënten gebruikt. Het gerecht is erg makkelijk te bereiden: je snijdt de verschillende ingrediënten in blokjes, en smullen maar!
3 personen
15 minuten
Ingrediënten
Op basis van 3 personen
- 250g tonijn
- 250g zalm
- ¼ ui
- 2 bosuitjes
- 1 el witte en zwarte sesamzaadjes (geroosterd)
- 2 tot 3 kommen Japanse rijst
- Optioneel: zeewier
KRUIDEN
- ¼ tl zeezout
- 80ml Japanse sojasaus
- 2 el sesamolie
- 1 el rijstazijn
- Optioneel: srirachasaus
OPTIONELE TOPPINGS
- Edamamebonen
- Zeewiervellen (nori)
- Furikake
- Ingemaakte sushigember
- Wasabi voor wat extra pit
- Masago (viseitjes)
- Komkommer (dungesneden of gehakt)
- Avocado (dungesneden of gehakt)
15 minuten bereidingstijd + 1 uur wachttijd
- Kook of stoom de rijst klaar. Roer de rijstazijn door de rijst wanneer deze nog warm is. Laat de rijst een uur afkoelen.
- Snijd ondertussen de zalm en tonijn in behapbare stukjes. Hak de bosuitjes in kleine stukjes. Snijd de ui in dunne reepjes van 2 cm.
- Doe de zalm en de tonijn in een grote kom en besprenkel ze met zeezout.
- Voeg de uitjes, bosuitjes en zeewier toe. Voeg vervolgens de sojasaus en sesamolie toe.
- Besprenkel de ingrediënten met sesamzaadjes.
- Verdeel de rijst over 3 eetkommen. Leg vervolgens de ingrediënten er bovenop.
- Voeg je favoriete toppings toe.