Rode curry met vegetarische kip en tofu

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Wu Chung Vegetarische Namaak Kip Gebakken Gluten 280g Wu Chung Vegetarische Namaak Kip Gebakken Gluten 280g
€ 3,50
Dynasty Tofu Stevig 500g
Vers
Dynasty Tofu Stevig 500g
€ 2,65
Suree Rode Currypasta 220g Suree Rode Currypasta 220g
€ 3,25
Aroy-D Kokosroom 1ltr Aroy-D Kokosroom 1ltr
€ 6,45
Sunlee Bevroren Limoengras (Sereh) 200g
Diepvries
Sunlee Bevroren Limoengras (Sereh) 200g
€ 1,65
Dagverse Limoen 4st
Vers
Dagverse Limoen 4st
€ 2,30
Dag Vers Suikererwt 250g
Vers
Dag Vers Suikererwt 250g
Niet op voorraad
€ 4,25
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Informatie

Bereidingstijd: 25 minuten


Aantal porties: 4



INGREDIËNTEN

  • 500g stevige tofu
  • 400ml kokosnootcrème
  • 180g vegetarische kip
  • 50g rode curry

Groenten:

  • 100g Thaise aubergine
  • 200g kleine Thaise aubergine
  • 100g sugar snaps
  • 2 lente-uien
  • 2 kleine rode uien
  • 1 citroengras
  • 1 rode paprika
  • 1 limoen
  • 1 rawitpeper
  • ½ tl suiker
  • Handvol Thaise basilicum

Garnering:

  • Koriander

ZO MAAK JE HET


Snijd de tofu in blokjes en de vegetarische kip in repen. Snijd de rawit in ringen. Snijd de rode uien in grove stukken. Snijd het groene gedeelte van het citroengras weg en kneus het witte gedeelte met de achterkant van een groot mes. Snijd de paprika in repen van 1 cm. Snijd de grote aubergine in partjes. Snijd de limoen in de lengte door de helft, 1 helft gebruik je voor garnering en de andere helft pers je het sap eruit.



Verwarm olie in een pan. Bak de blokjes tofu aan alle kanten goudbruin. Zet het opzij. Verwarm nogmaals olie in de pan. Voeg de uien toe en roer tot ze glazig worden. Doe de twee verschillende aubergines, citroengras, vegetarische kip en de curry pasta erbij. Bak het even aan en schep vervolgens de kokosnootcrème erbij.



Draai het vuur omlaag en voeg de rest van de groenten toe. Giet het sap van de limoen erbij. Doe het deksel erop en laat het 15 minuten nog rustig koken. Schep af en toe om. 



Snijd de koriander in grove stukken en strooi over de curry heen.



Scroll to top
main product photo
Rode curry met vegetarische kip en tofu
Op voorraad