Ingrediënten
Rendang is een vleesgerecht dat veel wordt gegeten in Indonesië, Maleisië en Singapore. Traditionele droge rendang wordt langzaam gekookt tot de kruiden zijn geabsorbeerd door het vlees, dat hierdoor lekker mals wordt. Heerlijk bij roti of naan brood.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Ingrediënten
- 120g Rendang kerriepasta *
- 1 pak roti paratha of naan brood *
- 300g kippendijen *
- 6 shiitake paddenstoelen, in dunne plakjes*
- 2 wortelen *
- 1 ui, in plakjes gesneden *
- 150ml kokosnootmelk *
- 50ml water
- Olie *
* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental
Zo maak je het
- Verhit 1 eetlepel olie in de pan op matig vuur. Voeg de uien toe en roer goed door tot er een aromatische geur vrijkomt. Voeg vervolgens de rendang kerriepasta toe. Schenk het water en de kokosnootmelk erbij; gevolgd door de kip, de paddenstoelen en de wortelen. Zet het deksel op de pan en laat het rustig sudderen gedurende 15 minuten totdat de kip gaar is en de wortelen zacht zijn. Bak de roti paratha of het naan brood en serveer met kip rendang.