Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
INGREDIËNTEN
- 300g ribeye
- 15g roomboter
- 300g Kailan (Chinese broccoli)
Sausmix:
- 2 el Colman’s OK Fruity sauce
- ½ tl Worcestershire-saus
- 1 tl kippenbouillonpoeder
- 1 el honing
Garnering:
- Granaatappels
- Tuinkers
BEREIDINGSWIJZE
Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast en breng het op kamertemperatuur. Wanneer de ribeye op kamertemperatuur is, bestrooi je het vlees met zout.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zorg dat de pan goed heet is en voeg de boter toe. De pan is heet genoeg als de boter niet meer schuimt en bijna verkleurt. Schroei de ribeye aan alle kanten dicht en plaatst het vervolgens in de oven. Bak de ribeye circa 15 minuten in de oven.
Ondertussen blancheer je de kailan. Kook water in een pan en voeg 1 eetlepel suiker toe. Voeg de kailan toe en kook ze circa 2 minuten. Haal de groente eruit en leg ze op een bord.
Haal de ribeye uit de oven. Giet de vleessap uit de oven in de pan en voeg de sausmix toe. Blijf roeren totdat de saus is gekarameliseerd. Glaceer het vlees met de saus voordat je het gaat snijden. Leg het vlees op de groente en schenk de rest van de saus bij.