Ribeye met fruitige saus

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Dagverse Chinese Broccoli (Kai Lan) 500g
Vers
Dagverse Chinese Broccoli (Kai Lan) 500g
€ 6,35
Colman's O.K. Fruitige Saus 335g Colman's O.K. Fruitige Saus 335g
€ 3,90
Ajinomoto Amoy Kippenpoeder 250g Ajinomoto Amoy Kippenpoeder 250g
€ 4,55
Lea & Perrins Worcestershire Sauce 150ml Lea & Perrins Worcestershire Sauce 150ml
€ 2,75
Gina Bloemenhoning 300g Gina Bloemenhoning 300g
Niet op voorraad
€ 5,05
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Informatie

Bereidingstijd: 25 minuten


Aantal porties: 2

INGREDIËNTEN

  • 300g ribeye
  • 15g roomboter
  • 300g Kailan (Chinese broccoli)

Sausmix:

  • 2 el Colman’s OK Fruity sauce
  • ½ tl Worcestershire-saus
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 1 el honing

Garnering:

  • Granaatappels
  • Tuinkers

BEREIDINGSWIJZE
Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast en breng het op kamertemperatuur. Wanneer de ribeye op kamertemperatuur is, bestrooi je het vlees met zout.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zorg dat de pan goed heet is en voeg de boter toe. De pan is heet genoeg als de boter niet meer schuimt en bijna verkleurt. Schroei de ribeye aan alle kanten dicht en plaatst het vervolgens in de oven. Bak de ribeye circa 15 minuten in de oven.

Ondertussen blancheer je de kailan. Kook water in een pan en voeg 1 eetlepel suiker toe. Voeg de kailan toe en kook ze circa 2 minuten. Haal de groente eruit en leg ze op een bord.

Haal de ribeye uit de oven. Giet de vleessap uit de oven in de pan en voeg de sausmix toe. Blijf roeren totdat de saus is gekarameliseerd. Glaceer het vlees met de saus voordat je het gaat snijden. Leg het vlees op de groente en schenk de rest van de saus bij.

Scroll to top
main product photo
Ribeye met fruitige saus
Op voorraad