Rijstepap met eendeneieren en varkenshaas

Hong Kong (China)

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Mee Chun Sesamolie 125ml Mee Chun Sesamolie 125ml
€ 3,15
Verse Gember per pak 250g Verse Gember per pak 250g
Niet op voorraad
€ 3,10
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr
Niet op voorraad
€ 1,85
Shen Dan Geconserveerde Gezouten Eendeneieren 6st 408g Shen Dan Geconserveerde Gezouten Eendeneieren 6st 408g
Niet op voorraad
€ 5,55
Weijute Gepekelde Groente met Chili Olie 138g Weijute Gepekelde Groente met Chili Olie 138g
€ 1,60
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Knorr Varkensbouillon 20g Knorr Varkensbouillon 20g
€ 0,55
Golden Diamond Gebakken Deegstick (You Tiao) 200g
Diepvries
Golden Diamond Gebakken Deegstick (You Tiao) 200g
€ 2,25
Informatie

De perfecte rijstepap voor ontbijt, lunch of diner.


Let op: de rijst moet een dag van tevoren bereid worden!



Bereidingstijd: 45 minuten


Aantal personen: 4



DIT HEB JE NODIG

  • 320g bevroren rijstkorrels
  • 4 liter water
  • 330g varkenshaas
  • 4 duizendjarige eendeneieren (gefermenteerd)
  • 4 cm lange gember
  • 3 lente-uien
  • 1 tl bouillonpoeder
  • Gefrituurde broodstengels

Marinade:

  • 1 tl zout
  • 1 tl Shaoxing rijstkookwijn
  • 1 tl sojasaus
  • ½ tl witte peper
  • 1 el olie
  • 1 el maïzena

Smaakmakers:

  • Sojasaus
  • Sesamolie
  • Witte peper

Bijgerechten:

  • Chinese gepekelde groenten
  • Gember
  • Lente-uien

Keukenbenodigdheden:

  • Hoge pan

ZO MAAK JE HET


Was de rijst en laat het goed uitlekken. Schep de rijst in een ziplock tasje en vries de rijst in voor 1 hele nacht.



Was het vlees en dep het droog. Snijd het in dunne plakken. Doe het vlees in een kom, voeg vervolgens de ingrediënten van de marinade toe. Meng alles goed door elkaar en laat het 30 minuten rusten. Snijd de gember in dunne repen en de lente-uien in fijne ringen. Bak de deegstengels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 



Doe de bevroren rijst met 4 liter water in een hoge pan en breng het tot kook. Kook zonder deksel de rijstepap gedurende 30 minuten op hoog vuur smeuïg. Door de rijst op hoog vuur te laten koken (borrelen), breken de korrels sneller en plakken ze niet aan de pan vast. Tijdens het koken, mag je de rijst niet roeren. Voeg het vlees na 30 minuten toe aan de rijstepap en kook tot ze gaar zijn. Draai het vuur naar middenlaag en voeg vervolgens de stukjes eieren toe.



Verdeel de rijstepap over de kommen en breng het op smaak met de extra smaakmakers. Eet het samen met de bijgerechten en de gefrituurde deegstengel. 



Scroll to top
main product photo
Rijstepap met eendeneieren en varkenshaas
Op voorraad