Zalmtartaar met avocado en mango

Nederland

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Dagverse Avocado Per Stuk
Vers
Dagverse Avocado Per Stuk
€ 1,70
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
Aroy-D Mango Plakken in Siroop 425g Aroy-D Mango Plakken in Siroop 425g
€ 3,10
Sugoi Geroosterde Witte Sesam 100g Sugoi Geroosterde Witte Sesam 100g
€ 2,30
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Informatie

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 4



Deze tartaar is makkelijk te bereiden en zal zeker indruk maken op je gasten, gezien de originaliteit en exotische touch. Je kunt het serveren als een aperitief of als voorgerecht.



INGREDIËNTEN


Tartaar:

  • 400g zalmfilet
  • 500g mango
  • 4 avocado’s

Marinade:

  • 4 el olijfolie
  • Sap en schil van 2 citroenen
  • 3 el sesamzaad
  • 1 knoflookteentje
  • ½ chilipeper
  • Zout
  • Peper

Dressing:

  • Bieslooktwijgjes

Keukenbenodigdheden:

  • Serveerringen

BEREIDINGSWIJZE


Snijd de zalmfilet, avocado’s en mango’s in blokjes en leg ze vervolgens in 3 verschillende kommen. Plet het knoflookteentje en hak de chilipeper fijn.



Marinade


Doe de olijfolie, citroensap en -schil, knoflook en chilipeper in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak. Giet 2/3 van de marinade over de rauwe zalmblokjes heen en voeg de sesamzaadjes toe. Marineer het 30 minuten in de koelkast.



Verdeel de rest van de marinade in twee en giet het gelijkmatig over de avocado- en mangoblokjes. Giet de mango’s van tevoren af zodat er niet teveel sap vrijkomt.



Dressing


Zet serveerringen op borden zodat je de tartaar mooi kunt presenteren. Begin met de mangolaag, vervolgens de avocadolaag en tot slot de gemarineerde zalmlaag. Garneer met een paar bieslooktwijgjes en serveer direct.

Scroll to top
main product photo
Zalmtartaar met avocado en mango
Op voorraad