Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 4
Deze tartaar is makkelijk te bereiden en zal zeker indruk maken op je gasten, gezien de originaliteit en exotische touch. Je kunt het serveren als een aperitief of als voorgerecht.
INGREDIËNTEN
Tartaar:
- 400g zalmfilet
- 500g mango
- 4 avocado’s
Marinade:
- 4 el olijfolie
- Sap en schil van 2 citroenen
- 3 el sesamzaad
- 1 knoflookteentje
- ½ chilipeper
- Zout
- Peper
Dressing:
- Bieslooktwijgjes
Keukenbenodigdheden:
- Serveerringen
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de zalmfilet, avocado’s en mango’s in blokjes en leg ze vervolgens in 3 verschillende kommen. Plet het knoflookteentje en hak de chilipeper fijn.
Marinade
Doe de olijfolie, citroensap en -schil, knoflook en chilipeper in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak. Giet 2/3 van de marinade over de rauwe zalmblokjes heen en voeg de sesamzaadjes toe. Marineer het 30 minuten in de koelkast.
Verdeel de rest van de marinade in twee en giet het gelijkmatig over de avocado- en mangoblokjes. Giet de mango’s van tevoren af zodat er niet teveel sap vrijkomt.
Dressing
Zet serveerringen op borden zodat je de tartaar mooi kunt presenteren. Begin met de mangolaag, vervolgens de avocadolaag en tot slot de gemarineerde zalmlaag. Garneer met een paar bieslooktwijgjes en serveer direct.