Sate manis uit Java

Sate manis uit Java
Indonesië

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
ABC Zoete Sojasaus Ketjap Manis 275ml ABC Zoete Sojasaus Ketjap Manis 275ml
€ 2,75
ABC Pittig & Zoete Chili Saus Sambal Manis Pedas 335ml ABC Pittig & Zoete Chili Saus Sambal Manis Pedas 335ml
€ 3,50
Golden Diamond Bamboe Satéstokjes 15cm 100st Golden Diamond Bamboe Satéstokjes 15cm 100st
€ 0,55
Renuka Geraspte Kokos 500g Renuka Geraspte Kokos 500g
Niet op voorraad
€ 5,25
Informatie

Sate manis uit Java 


Voor de marinade

  • 500 gram runderlende
  • 4 eetlepels palm suiker*
  • 8 eetlepels ketjap manis (fles 320ml, ABC of andere Merk)*
  • 2 eetlepels geraspte kokos (zak 500gr)*
  • Satéstokjes (15cm of 18cm)*

Voor de saus

  • 1 theelepel sambal manis voor de saus (pot 200g, Koningsvogel of andere merk)*
  • 8 eetlepels ketjap manis (fles 320ml,ABC of andere Merk)*
  • sap van ½ citroen*
  • 3 sjalotjes*

* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental 

Bereidingswijze
Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen. Maak een marinade van palm suiker, ketjap, kokos en sambal. Zorg dat de suiker goed opgelost raakt. Marineer hierin het vlees enige uren. Laat het vlees uitlekken en bewaar de marinade. Rijg het vlees aan satéstokjes. Rooster ze op de grill of barbecue bruin en gaar. Bestrijk ze daarbij regelmatig met de marinade. Maak de saus door ketjap en citroensap door elkaar te roeren. Maak de sjalotjes schoon en snipper ze ragfijn. Roer ze door de saus en giet deze saus over de satés. Serveren met pandanrijst*!

Lekker met salade!

Scroll to top
main product photo
Sate manis uit Java
Op voorraad