Zeebrasem in zoetzure saus

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Narcissus Rijstazijn 600g Narcissus Rijstazijn 600g
€ 2,35
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 2,90
Lee Kum Kee Glutenvrije Lichte Sojasaus 250ml Lee Kum Kee Glutenvrije Lichte Sojasaus 250ml
€ 3,40
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Verse Gember per pak 250g Verse Gember per pak 250g
€ 3,10
Informatie

Bereidingstijd: 25 minuten


Aantal porties: 4



INGREDIËNTEN

  • 4 visfilets met vel
  • 1 ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 kleine gele paprika
  • 1 rode peper
  • 1 cm gember in reepjes
  • 1 blikje ananas

Sausmix:

  • 125ml rijstazijn
  • 3 el tomatenketchup
  • 2 el Shaoxing rijstwijn
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1½ el maïzena
  • 1 el chili-knoflooksaus
  • 65g suiker
  • 60 ml water

BEREIDINGSWIJZE
Snijd een ruitvormige inkeping in de vis, maar laat het velletje heel. Haal de visfilet vervolgens door de maïzena. Herhaal deze stappen voor de rest van de filets.

Laat de vis voorzichtig in hete olie (170°C) zakken met het vleeszijde naar beneden en frituur circa 2 minuten. Draai het vervolgens om en frituur het gehele visfilet in de olie voor circa 4 minuten totdat ze gaar en mooi bruin zijn. Zet apart.

Doe de ingrediënten voor de sausmix in een kom en meng alles goed door elkaar. Snijd de ui, paprika’s en de rode peper in fijne repen.

Fruit de ui aan en voeg vervolgens de gember en paprika’s toe. Roerbak ze gedurende 2 minuten. Schenk de sausmix bij en laat het rustig koken, roer af en toe door de saus. Voeg vervolgens de ananas en de rode peper toe en meng alles goed door elkaar.

Leg de gefrituurde visfilets op een bord en schenk de saus met de groente eroverheen.

Scroll to top
main product photo
Zeebrasem in zoetzure saus
Op voorraad