Shinode Premium Japanse Sushi Rijst 10kg
Premium Japanse rijst oftewel sushi rijst is een witte rondkorrelige rijstsoort die van nature veel zetmeel bevat zodat deze na het koken lekker aan elkaar blijft plakken. In Japan bereid men dagelijks rijst om bijvoorbeeld sushi, onigiri of gebakken rijst te maken. Je kan deze rijst serveren als "normale rijst", -of af laten koelen en er onigiri van maken: compacte vormpjes drukken met in het midden eventueel zalm en/of tonijn of iets lekkers erdoorheen. Vermeng de afgekoelde rijst met sushi azijn om sushi's te maken.
- Gratis verzending vanaf €39
- Alle authentieke Aziatische A merken onder 1 dak
- Veilig betalen met o.a. iDeal, creditcard of WeChat
Kook instructies:
- Was de rijst grondig.
- Voeg 1 volume rijst toe aan 1,5 volume koud gezouten water en breng aan de kook. Dek af en laat 15 minuten sudderen, of tot het water is opgenomen.
- Zet het vuur uit en laat de rijst 10 minuten rusten.
| Calorieën | 1479kJ/ 348kcal (per 100g) |
|---|---|
| Vetten | 0.7g |
| waarvan verzadigd vet | 0.1g |
| Koolhydraten | 78g |
| waarvan suikers | 0.3g |
| waarvan vezels | 1.0g |
| Proteïne | 7g |
| Zout | <0.01g |
| Ingrediënten |
Japanse Sushi Rijst 100% |