Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 4
Deze deegballetjes zijn gevuld met garnalen en stukjes bamboe. Een heerlijke klassieker in Chinese restaurants.
INGREDIËNTEN
- 1 pak wantanvellen
- 250g gepelde garnalen
- 60g bamboescheuten
Sausmix:
- 1½ tl oestersaus
- 1 tl maïzena
- 1 tl vissaus
- 1 tl Shaoxing kookrijstwijn
- ½ tl knoflook
- ½ tl sojasaus
- ½ tl kippenbouillonpoeder
- ½ tl sesamolie
- ¼ tl witte peper
- ⅛ tl suiker
ZO MAAK JE HET
Ontdooi de wantanvellen een paar uur van tevoren. Ontdooi de garnalen en dep het goed droog. Snijd ze in grove stukken. Spoel de bamboescheuten goed uit en snijd ze fijn.
Doe alles in een grote kom en voeg de ingrediënten van de sausmix toe. Meng het goed door elkaar en maak er één grote bal van. Pak het garnalenmengsel met beide handen goed vast en gooi ter hoogte van 10 cm de bal weer terug in de kom. Herhaal dit ongeveer 50 keer. Het gooien zorgt ervoor dat het mengsel elastisch en tegelijkertijd ook luchtig en zacht wordt. Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Pak een vel en leg daarop een volle theelepel vulling. Vouw het dicht. Herhaal dit voor de overige wantanvellen totdat het garnalenmengsel op is. Zet een pan met water op. Zodra het water kookt, voeg je de dumplings toe aan de pan (circa 10 per keer). Kook de dumplings 5 minuten totdat je de roze kleur van de garnalen door het deeg ziet.