Sui Kau: gevulde garnalenballetjes

Hong Kong (China)

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Tiger Brand Gepelde Garnalen Gekookt 100/200 400g
Diepvries
Tiger Brand Gepelde Garnalen Gekookt 100/200 400g
€ 7,20
Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g
€ 2,15
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Chee Seng Puur Sesamolie 320ml Chee Seng Puur Sesamolie 320ml
€ 6,30
Calnort Kippenbouillon Halal 1kg Calnort Kippenbouillon Halal 1kg
€ 6,80
Globe Gesneden Bamboescheuten 230g Globe Gesneden Bamboescheuten 230g
€ 1,35
Happy Belly Wan Tan Vellen 9x9cm 300g
Diepvries
Happy Belly Wan Tan Vellen 9x9cm 300g
€ 2,40
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Golden Diamond Ca Com Vissaus 700ml (PET) Golden Diamond Ca Com Vissaus 700ml (PET)
Niet op voorraad
€ 2,50
Informatie

Bereidingstijd: 45 minuten


Aantal porties: 4



Deze deegballetjes zijn gevuld met garnalen en stukjes bamboe. Een heerlijke klassieker in Chinese restaurants.



INGREDIËNTEN

  • 1 pak wantanvellen
  • 250g gepelde garnalen
  • 60g bamboescheuten

Sausmix:

  • 1½ tl oestersaus
  • 1 tl maïzena
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl Shaoxing kookrijstwijn
  • ½ tl knoflook
  • ½ tl sojasaus
  • ½ tl kippenbouillonpoeder
  • ½ tl sesamolie
  • ¼ tl witte peper
  • ⅛ tl suiker

ZO MAAK JE HET


Ontdooi de wantanvellen een paar uur van tevoren. Ontdooi de garnalen en dep het goed droog. Snijd ze in grove stukken. Spoel de bamboescheuten goed uit en snijd ze fijn.



Doe alles in een grote kom en voeg de ingrediënten van de sausmix toe. Meng het goed door elkaar en maak er één grote bal van. Pak het garnalenmengsel met beide handen goed vast en gooi ter hoogte van 10 cm de bal weer terug in de kom. Herhaal dit ongeveer 50 keer. Het gooien zorgt ervoor dat het mengsel elastisch en tegelijkertijd ook luchtig en zacht wordt. Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.



Pak een vel en leg daarop een volle theelepel vulling. Vouw het dicht. Herhaal dit voor de overige wantanvellen totdat het garnalenmengsel op is. Zet een pan met water op. Zodra het water kookt, voeg je de dumplings toe aan de pan (circa 10 per keer). Kook de dumplings 5 minuten totdat je de roze kleur van de garnalen door het deeg ziet.

Scroll to top
main product photo
Sui Kau: gevulde garnalenballetjes
Op voorraad