Siu Mai: gestoomde varkensdumplings

Hong Kong (China)

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Furui Gedroogde Paddestoelen (gesneden) 100g Furui Gedroogde Paddestoelen (gesneden) 100g
€ 3,25
Happy Boy Wan Tan Vellen 200g
Diepvries
Happy Boy Wan Tan Vellen 200g
€ 2,70
Arm & Hammer Pure Baking Soda 454g Arm & Hammer Pure Baking Soda 454g
€ 1,85
Foo Lung Ching Kee Aardappelzetmeel 450g Foo Lung Ching Kee Aardappelzetmeel 450g
€ 3,20
Ajinomoto Amoy Kippenpoeder 250g Ajinomoto Amoy Kippenpoeder 250g
€ 4,55
Oriental Bamboo Stomer Ø 15cm Oriental Bamboo Stomer Ø 15cm
€ 3,00
Chee Seng Puur Sesamolie 320ml Chee Seng Puur Sesamolie 320ml
€ 6,30
Oriental Stoompapier 500st Ø13.97cm Oriental Stoompapier 500st Ø13.97cm
€ 7,20
Ebi Bevroren Vannamei PD Garnalen 16/20 750g
Diepvries
Ebi Bevroren Vannamei PD Garnalen 16/20 750g
€ 15,15
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 500ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 500ml
€ 2,95
Diamond Aluminium Stoompan 22cm Diamond Aluminium Stoompan 22cm
€ 39,85
Informatie

Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 10



INGREDIËNTEN

  • 30 shao mai-vellen
  • 600g spek zonder zwoerd
  • ½ tl baking soda
  • 1½ tl water
  • 400g gepelde garnalen
  • 8 gedroogde shiitake paddenstoelen
  • ½ tl zout
  • ½ tl witte peper
  • 1½ tl aardappelzetmeel
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 1½ tl suiker
  • 2 tl sesamolie
  • ½ tl kookwijn
  • 1½ tl lichte sojasaus
  • 2 tl water

Toppings:

  • 30 kleine gepelde garnalen
  • 1 el masago

Extra benodigdheden:

  • Stoompan
  • Stoommandje
  • Stoompapier

BEREIDINGSWIJZE


Voorbereiding


Haal de shao mai-vellen uit de verpakking en leg ze op een bord. Leg een vochtig theedoek over de vellen en laat het langzaam ontdooien. Dep de garnalen droog en snijd ze kleine stukjes.



Leg de shiitake-paddenstoelen in een kom en giet er heet water bij. Laat het weken totdat ze zacht zijn geworden. Knijp vervolgens het overtollige vocht uit en verwijder de steeltjes. Hak de paddenstoelen daarna in fijne blokjes.

Snijd het spek in dunne repen en spoel het vlees een minuut of vijf onder koud stromend water af. Het vlees wordt bleek en krijgt een stevige structuur. Dep het het vlees daarna droog en hak het fijn, maar niet zo fijn als gehakt, er moet nog wel een bite inzitten.



Vulling
Meng de baking soda en water in een kom. Giet het mengsel bij het vlees en meng het goed door elkaar. Voeg de gesneden garnalen toe aan het vlees en breng het op smaak met zout en witte peper.
Meng alles goed door elkaar en kneed het vlees-mengsel circa 15 minuten.



Voeg daarna de paddenstoelen, aardappelzetmeel, kippenbouillonpoeder, suiker, sesamolie, kookwijn, sojasaus en water toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed nogmaals circa 10 à 15 minuten totdat het mengsel een geheel en plakkerig wordt. Leg het vlees-garnalenvulling in de koelkast en laat het circa 30 minuten rusten.



Dumplings vouwen


Maak een losse vuist en leg daarop een vel, vervolgens druk je voorzichtig met je vingers in het midden van het vel zodat er een kuipje wordt gevormd. Druk de zijkanten stevig aan. Dip je lepel in een kom koud water (Dit zorgt ervoor dat de vulling makkelijker van de lepel glijdt), schep vervolgens 1 eetlepel vulling in het midden van het velletje.

Druk het vel tegen het vlees aan en knijp met je vingers lichtjes in de siu mai. De bovenkant van de siu mai houd je vrij. Druk voorzichtig de onderkant plat zodat ze niet omvallen tijdens het stomen. Herhaal de stappen voor de rest van de siu mai’s.



Dumplings stomen


Plaats eventueel stoompapier in de stoommand zodat ze niet blijven plakken. Leg de siu mai's in het stoommandje en leg op elke siu mai 1 kleine garnaal en een mespuntje masago.

Breng het water eerst aan de kook en leg je stoommandje op de stoompan. Stoom de siu mai in 6 à 8 minuten gaar.

 

Scroll to top
main product photo
Siu Mai: gestoomde varkensdumplings
Op voorraad