Siu Yuk: geroosterd buikspek met krokante zwoerd

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Mee Chun 5 Kruidenpoeder 50g Mee Chun 5 Kruidenpoeder 50g
€ 1,59
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Leung Tim Vleesprikker Leung Tim Vleesprikker
Niet op voorraad
€ 13,25
Liu Yue Xiang Sojabonen Pasta 300g
Aanbieding 37%
Liu Yue Xiang Sojabonen Pasta 300g
Speciale prijs € 1,49 Normale prijs € 2,35
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Bevroren Varkensbuik met zwoerd 1kg
Diepvries
Bevroren Varkensbuik met zwoerd 1kg
€ 11,95
Informatie

Bereidingtijd: 75 minuten


Aantal porties: 6



INGREDIËNTEN

  • 1½  kg buikspek met zwoerd
  • 1 el azijn

Marinade:

  • 1½ el Shaoxing rijstkookwijn
  • 1 el Chinese vijfkruidenpoeder
  • 1 el sojabonenpasta
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl suiker
  • ½ tl zout

Extra benodigdheden:

  • Vleesvermalser
  • Kwastje

ZO MAAK JE HET


Schoonmaken van het zwoerd: Plaats het mes schuin op het zwoerd en duw voorzichtig het mes van je af. Maak het mes schoon en herhaal deze stap totdat het overgrote vuil is weggeschaafd. Spoel het af.



Maak met een scherp mes diepe inkepingen in het vlees. Prik het zwoerd in met een speciale vleesvermalser. Zorg ervoor dat de naalden het vlees niet raakt, en dat je alleen in het vel prikt. Dit zorgt ervoor dat de korst straks krokanter wordt. Hoe meer gaatjes, hoe knapperiger.



Zet een pan met water op het vuur. Zodra het kookt, leg je het buikspek erin. Kook het vlees voor circa 3 minuten en haal het eruit. Dep het zwoerd goed droog. Draai het vlees om en wrijf het vlees in met de marinade. Het zwoerd moet droog blijven. Plaats het buikspek onafgedekt gedurende 6 uur tot een hele nacht in de koelkast. De gekoelde lucht zorgt er namelijk voor dat het zwoerd droog wordt.



Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Smeer met behulp van een kwastje het zwoerd in met azijn. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek de ovenplaat met aluminiumfolie. Scheelt je in schoonmaken. Pak het vlees stevig in met aluminiumfolie en laat de bovenkant vrij. Dit zorgt ervoor dat het vlees aan de zijkanten niet aanbrandt.



Rooster het vlees circa 45 minuten en haal vervolgens de aluminiumfolie eraf. Draai vervolgens de temperatuur naar 240°C of op de hoogste stand dat je oven aan kan. Rooster het spek voor circa 30 minuten tot het gaar is en het vel krokant is geworden. Vind je het nog niet krokant genoeg? Zet vervolgens de grillstand van je oven op de hoogste stand en gril voor circa 5 minuten. Blijf erbij, want het kan snel aanbranden.



Laat het spek op een rek rusten voordat je het aansnijdt.

Scroll to top
main product photo
Siu Yuk: geroosterd buikspek met krokante zwoerd
Op voorraad