Toe aan iets nieuws? Probeer eens pittige rivierkreeft! Met onze smaakmakers van het merk Bai Wei Zhai tover je gemakkelijk heerlijke rivierkreeft op tafel!
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 600g rivierkreeft
- Bai Wei Zhai spicy seasoning
Optioneel:
- Uien
- Gember
- Shaoxing kookwijn
- Shiitake paddenstoelen
- Zwarte zwammen
- Lotuswortel
- Sesamzaad
Zo maak je het
Was de rivierkreeftjes met een kleine borstel.
Breng water aan de kook. Kook de rivierkreeftjes in circa 2 minuten gaar. Voeg eventueel wat uitjes, gember en een scheutje kookwijn toe voor extra smaak.
Haal de gekookte rivierkreeftjes uit de pan en marineer ze 15-60 minuten met de Bai Wei Zhai-smaakmaker.
Garneer met sesamzaadjes.
Variatietips:
- Je kunt kiezen uit twee smaken. Volgens Bai Wei Zhai is de zwarte verpakking “ziek” pittig, dus wees gewaarschuwd ;) De witte verpakking is mild pittig
- Je kunt de Bai Wei Zhai-smaakmaker ook gebruiken om eieren, paddenstoelen, zwammen en lotuswortel te marineren