Pittige lotuswortelchips met gezouten eidooier

Deze pikante chips is gemaakt van lotuswortel en bedekt in een heerlijke gezouten eidooiersaus. Ze zijn ideaal als snack, maar ook als bijgerecht bij een maaltijd. Probeer ze snel!

2-3 personen
Ingrediënten
Op basis van 2-3 personen
  • 500ml water
  • 4 el rijstazijn
  • 500g lotuswortel
  • 40g boter
  • 2 knoflookteentjes
  • 10 rawitpepers
  • 10g kerrieblaadjes
  • 4 gezouten eidooiers
  • 1 tl suiker
  • ¼ tl fijn zeezout
  • Tapiocameel
  • Plantaardige olie

Keukenbenodigdheden:

  • Stoompan
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
€ 1,50
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Dagverse Lotuswortels 1kg
Aanbieding 50%
Vers
Dagverse Lotuswortels 1kg
Speciale prijs € 4,25 Normale prijs € 8,45
Lotus Tapioca Meel 400g Lotus Tapioca Meel 400g
€ 1,40
Diamond Aluminium Stoompan 26cm Diamond Aluminium Stoompan 26cm
€ 60,55
Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr
Niet op voorraad
€ 1,85
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
Heng Shun Chinkiang Rijstazijn 550ml Heng Shun Chinkiang Rijstazijn 550ml
€ 2,35
Shen Dan Bevroren Gezouten Eend Eidooier 20st 220g
Diepvries
Shen Dan Bevroren Gezouten Eend Eidooier 20st 220g
€ 15,65
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Informatie

Bereidingstijd: 30 minuten

 

  1. Stoom de gezouten eidooiers 7 minuten totdat ze gekookt zijn. Pel intussen de lotuswortel en snijd het in dunne plakjes. Hak de knoflookteentjes en rawitpepers fijn. Haal de gezouten eidooiers uit de stoompan en pureer ze wanneer ze nog heet zijn.
  2. Breng het water en de rijstazijn aan de kook in een grote sauspan. Blancheer de lotuswortelschijfjes circa 5 minuten, giet ze af en droog ze met keukenpapier. Bedek ze met tapiocameel en schud het overtollige meel af.
  3. Verhit wat plantaardige olie in een grote pan, frituur vervolgens de lotuswortelschijfjes totdat ze goudbruin zijn.
  4. Verhit een wokpan op middelhoog vuur, voeg vervolgens boter toe, samen met 1 eetlepel plantaardige olie. Roerbak de knoflook, pepers en kerrieblaadjes totdat ze geuren. Voeg de lotuswortelchips, gepureerde gezouten eidooiers, zout en suiker toe. Meng de ingrediënten goed totdat de lotuswortelchips volledig bedekt is.

De receptenfoto dient slechts ter illustratie.

Scroll to top
main product photo
Pittige lotuswortelchips met gezouten eidooier
Op voorraad