Gestoomde cupcakes

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Green Dragon Zelfrijzende Meel 1.5kg Green Dragon Zelfrijzende Meel 1.5kg
€ 4,69
Koepoe Koepoe Aroma Pasta Vanille 30ml Koepoe Koepoe Aroma Pasta Vanille 30ml
Niet op voorraad
€ 1,05
Golden Diamond Bamboe Satéstokjes 18cm 100st Golden Diamond Bamboe Satéstokjes 18cm 100st
€ 0,60
Diamond Aluminium Stoompan 32cm Diamond Aluminium Stoompan 32cm
€ 92,00
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Informatie

Bereidingstijd: 35 minuten


Aantal porties: 12



INGREDIËNTEN 

  • 150g suiker

  • 350ml water

  • 360g zelfrijzende bloem  

  • 1 tl vanille-extract 

  • 2 tl bakpoeder

  • 2 tl water

  • Kleurstof (groen, oranje en geel)


Extra benodigdheden:

  • Stoompan 

  • 12 siliconen cupcakevormpjes  

  • 3 satéprikkers


ZO MAAK JE HET
Meng lauw water met de suiker in een mengkom, roer totdat de suiker is opgelost. Zeef vervolgens in drie delen de bloem in de mengkom. Na elke zeefbeurt meng je de bloem met het suikerwater totdat alles is opgenomen. 

Meng in een kleine kom de bakpoeder met 2 theelepels water, voeg dit toe aan het beslag. Voeg vervolgens de vanille-extract toe en meng alles goed door elkaar.

Verdeel het beslag in drie, om cupcakes te maken in drie verschillende kleuren. Dip het puntje van een satéprikker in een van de drie kleurstoffen, voeg het vervolgens toe aan een van de drie beslagen. Gebruik niet teveel kleurstof, anders krijgen de cupcakes een bittere smaak. Herhaal dit voor de andere twee beslagen.


 
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes.

Stoompan
Vul de onderste laag van de stoompan met genoeg water en breng aan de kook. Zet vervolgens de schaal met de cupcakes op de pan en plaats de deksel erop. Stoom de cupcakes  in 25 minuten op hoog vuur gaar.


Scroll to top
main product photo
Gestoomde cupcakes
Op voorraad