Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 12
INGREDIËNTEN
-
150g suiker
-
350ml water
-
360g zelfrijzende bloem
-
1 tl vanille-extract
-
2 tl bakpoeder
-
2 tl water
-
Kleurstof (groen, oranje en geel)
Extra benodigdheden:
-
Stoompan
-
12 siliconen cupcakevormpjes
-
3 satéprikkers
ZO MAAK JE HET
Meng lauw water met de suiker in een mengkom, roer totdat de suiker is opgelost. Zeef vervolgens in drie delen de bloem in de mengkom. Na elke zeefbeurt meng je de bloem met het suikerwater totdat alles is opgenomen.
Meng in een kleine kom de bakpoeder met 2 theelepels water, voeg dit toe aan het beslag. Voeg vervolgens de vanille-extract toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het beslag in drie, om cupcakes te maken in drie verschillende kleuren. Dip het puntje van een satéprikker in een van de drie kleurstoffen, voeg het vervolgens toe aan een van de drie beslagen. Gebruik niet teveel kleurstof, anders krijgen de cupcakes een bittere smaak. Herhaal dit voor de andere twee beslagen.
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes.
Stoompan
Vul de onderste laag van de stoompan met genoeg water en breng aan de kook. Zet vervolgens de schaal met de cupcakes op de pan en plaats de deksel erop. Stoom de cupcakes in 25 minuten op hoog vuur gaar.