Gestoomde aubergine in misosaus

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Dagverse Chinese Broccoli (Kai Lan) 500g
Vers
Dagverse Chinese Broccoli (Kai Lan) 500g
€ 6,99
Diamond Aluminium Stoompan 26cm Diamond Aluminium Stoompan 26cm
€ 66,55
Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g
€ 3,85
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Kadoya Puur Sesamolie 163ml Kadoya Puur Sesamolie 163ml
€ 5,30
Golden Diamond Bevroren Jonge Gezouten Sojabonen Edamame 500g
Aanbieding 33%
Diepvries
Golden Diamond Bevroren Jonge Gezouten Sojabonen Edamame 500g
Speciale prijs € 2,69 Normale prijs € 4,00
Sugoi Mirin Fu Dressing 200ml Sugoi Mirin Fu Dressing 200ml
€ 2,15
Golden Diamond Gedroogde Gerst (San Yi Mai) 200g Golden Diamond Gedroogde Gerst (San Yi Mai) 200g
€ 2,30
Dagverse Shimeji Paddenstoelen Wit 150g
Vers
Dagverse Shimeji Paddenstoelen Wit 150g
Niet op voorraad
€ 1,90
Informatie

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 4



INGREDIËNTEN

  • 2 grote aubergine
  • 1 tl sesamolie

Sausmix:

  • 1 sjalotje
  • 3 el rode misopasta
  • 2 el suiker
  • 2 el water
  • 1 el sake
  • 1 el mirin
  • 1 tl maïzena

Warme salade:

  • 100g kailan 
  • 200g edamame bonen
  • 1 pak shimeji-paddenstoelen
  • 125g gedroogde gerst (san yi mai)
  • 1 rode peper
  • 1 el lichte sojasaus

Garnering:

  • Sesamzaadjes

Keukenbenodigdheden:

  • Stoompan

BEREIDINGSWIJZE
Snijd de kailan in grove stukken, snijd de onderkant van de shimeji af en haal ze uit elkaar. Kook de gedroogde gerst in ruim water voor een half uur en giet het vocht af. Snijd de rode peper in ringen.

Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Maak met diagonale lijnen ruitvormige inkepingen in het vruchtvlees. Smeer de aubergine in met sesamolie en leg het op een hete grillpan. Gril de aubergines voor enkele minuten tot je grilstrepen ziet op het vruchtvlees.

Vul de onderste stoompan met genoeg water en breng aan de kook. Leg het bord met de aubergine in het stoommandje en vervolgens op de pan met de deksel erop. Stoom de aubergines 20 à 30  minuten op hoog vuur zacht. De stoomtijd hangt van de dikte van de aubergine af.

Warme salade
Verwarm olie in een pan. Voeg de kailan, de shimeji, edamame en de rode peper toe. Roerbak de groente circa 3 minuten en breng het op smaak met een beetje sojasaus. Meng de gekookte gerst door de groente heen. Schep de groente op een bord en leg daarop de gestoomde aubergines.


Mix de ingrediënten voor de sausmix in een kom en snijd de sjalotjes fijn. Fruit de sjalotjes op zacht vuur aan, giet de sausmix bij en laat de saus een beetje indikken. Schep de saus over de aubergine heen. Garneer met sesamzaadjes.

Scroll to top
main product photo
Gestoomde aubergine in misosaus
Op voorraad