Gestoomde oesters met zwarte bonen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Diamond Aluminium Stoompan 26cm Diamond Aluminium Stoompan 26cm
€ 60,55
Lee Kum Kee Premium Donkere Sojasaus 500ml Lee Kum Kee Premium Donkere Sojasaus 500ml
€ 3,15
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 500ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 500ml
€ 2,95
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
€ 1,50
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Oriental Bamboe Stomer Ø16.51cm (Stoommandje 2st + Deksel 1st) Oriental Bamboe Stomer Ø16.51cm (Stoommandje 2st + Deksel 1st)
€ 9,10
Great Harvest Gefermenteerde Sojabonen met Gember 500g Great Harvest Gefermenteerde Sojabonen met Gember 500g
Niet op voorraad
€ 2,90
Haday Superieur Oestersaus 700g Haday Superieur Oestersaus 700g
Niet op voorraad
€ 2,65
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr
Niet op voorraad
€ 1,85
Informatie

Bereidingstijd: 20 minuten


Aantal personen: 6

INGREDIËNTEN 
6 grote verse oesters
1¼ tl gefermenteerde zwarte sojabonen (tau si)
4 teentjes knoflook
1 lente-ui, gehakt
1 rode peper
2 tl lichte sojasaus
2 tl donkere sojasaus
2 tl oestersaus
½ tl suiker
2 tl maïzena
water
olie

Extra benodigdheden
:
oestermesje,

stoommandje,

stoompan

ZO MAAK JE HET

Oesters openen
Maak de oester open met de bolle kant naar beneden. Houd de oester stevig vast en steek met een oestermesje aan de smalle kant tussen de twee schelpen in. Blijf duwen totdat de bovenste schelp meegeeft. Verplaats het mes naar het midden van de schelp en snijd zo dicht mogelijk bij de schelp door. Verwijder de bovenste helft van de schelp. Spoel de oester onder de kraan om kleine schelpresten of onzuiverheden te verwijderen.

Doe de gefermenteerde zwarte bonen in een kommetje met koud water en zet ze 5 minuten weg.
Spoel daarna de zwarte bonen goed uit en laat het uitlekken. Hak ze daarna grof. Snijd de rode peper in fijne blokjes en hak de knoflook fijn.

Verhit olie in een pan en voeg de knoflook toe. Roerbak tot er een aromatische geur vrijkomt. Voeg vervolgens de zwarte bonen toe en roerbak ze een minuut mee.
Giet de lichte sojasaus, donkere sojasaus, oestersaus en de suiker erbij. Meng de maïzena in een kleine kom met een beetje koud water totdat er een romige vloeistof wordt gevormd. Voeg het mengsel toe aan de saus en laat het een beetje indikken.  

Oesters stomen
Vul de stoompan met water en breng het aan de kook.  Plaats vervolgens het stoommandje terug in de pan. Leg de oesters in het stoommandje, schep vervolgens de sausmix op de oesters en strooi de stukjes rode peper eroverheen. Stoom de oesters gaar in 5 minuten.  Haal de oesters eruit en strooi de lente-uien eroverheen. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpannetje tot het kookpunt.  
Giet een ½ theelepel hete olie over elke oester heen. 



Scroll to top
main product photo
Gestoomde oesters met zwarte bonen
Op voorraad