Gestoomde zeebaars

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Diamond Aluminium Stoompan 26cm Diamond Aluminium Stoompan 26cm
€ 60,55
Mee Chun Sesamolie 125ml Mee Chun Sesamolie 125ml
€ 3,15
Maggi Vloeibare Kruiden Aroma 160ml Maggi Vloeibare Kruiden Aroma 160ml
€ 2,95
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
€ 1,50
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Calnort Groentenbouillon Halal 1kg Calnort Groentenbouillon Halal 1kg
Niet op voorraad
€ 6,80
Furui Gedroogde Paddestoelen (gesneden) 100g Furui Gedroogde Paddestoelen (gesneden) 100g
€ 3,25
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Informatie

Bereidingstijd: 25 minuten


Aantal personen: 4



INGREDIËNTEN


1,3 kg zeebaars
5 lente-uien
30g gember
1 rode peper
1 bosje koriander
30g gedroogde Chinese paddenstoelen (schijven)


Sojasausmix:
3 el lichte sojasaus
3 el water
1 el suiker
½ tl groentebouillonpoeder
¼ tl Maggi-aroma
1 tl sesamolie

ZO MAAK JE HET
Leg de gedroogde paddenstoelen in een kom en giet er water bij. Week de paddenstoelen tot ze zacht zijn. Snijd de lente-uien, gember, en de rode pepers in fijne repen.
Leg de lente-uien in een kom en voeg koud water toe, na een tijdje gaan ze opkrullen. Giet het water af. Was de zeebaars en dep het goed droog. Snijd een aantal schuine inkepingen in de dikste delen van de vis.

Leg een paar reepjes gember op het bord. Leg de vis er bovenop. Leg een paar reepjes gember in de buik van de vis en verdeel de rest van de gember met de Chinese champignons over de vis heen. Stoom de vis voor circa 20 minuten. De tijdsduur van het stomen is afhankelijk van de grootte en de dikte van de vis. Giet het stoomvocht weg.

Ondertussen maak je de sojasausmix. Verwarm de lichte sojasaus, water, Maggi-aroma, suiker, en de groentebouillonpoeder in een steelpannetje. Roer goed totdat de suiker is opgelost. Voeg als laatste de sesamolie erdoorheen.  

Beleg de vis met de lente-uien en rode pepers. Verhit 5 eetlepels olie in een steelpannetje, zorg ervoor dat de olie goed heet is. Giet voorzichtig de hete olie over de lente-uien heen. Strooi de koriander er bovenop en schep vervolgens 3 eetlepels sojasausmix over de vis heen.  
 

 


Scroll to top
main product photo
Gestoomde zeebaars
Op voorraad