Surinaamse ketjapknoflookgarnalen met groentemix
INGREDIENTEN
- 2 tl maïzena
- 150ml water
- 400g Kotomisi Basmati rijst
- 400g grote garnalen
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie
- 1 tl pimentpoeder
- 1 tl Faja Lobi Trassie Trafasie
- 2 tl bruine suiker
- 3 tl pure sesamolie
- Groentemix (150g kousenband, ½ winterwortel, 1 rode paprika)
STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 3: Mixgroenten in ruim water toevoegen, 4 minuten koken en daarna afgieten.
STAP 4: Garnalen in 2 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie licht bakken en afscheppen.
STAP 5: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; Nasi Trafasie, pimentpoeder, Trassie Trafasie, bruine suiker, voorgekookte garnalen en de voorgekookte mixgroenten hieraan toevoegen en omscheppen. Hierna het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten, met deksel op de pan, smoren; tussentijds omscheppen.
STAP 6: De laatste minuut de sesamolie toevoegen en omscheppen.
Serveertip
Serveren met Kotomisi Basmati.