Surinaamse ketjapknoflookgarnalen met groentemix

Surinaams Hindoestaans

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Oriental HLSO Roze Garnalen 31/40 400g
Diepvries
Oriental HLSO Roze Garnalen 31/40 400g
Niet op voorraad
€ 8,40
Sun Right Bruine Suiker 300g Sun Right Bruine Suiker 300g
€ 2,99
Supreme Piment Gemalen 45g Supreme Piment Gemalen 45g
Niet op voorraad
€ 2,70
Faja Lobi Trassie Trafasie 50g Faja Lobi Trassie Trafasie 50g
€ 3,85
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Faja Lobi Nasi Goreng 360ml Faja Lobi Nasi Goreng 360ml
€ 4,10
Mee Chun Sesamolie 250ml Mee Chun Sesamolie 250ml
€ 5,55
Golden Diamond Bevroren Kousenband (3/5cm) 500g
Diepvries
Golden Diamond Bevroren Kousenband (3/5cm) 500g
€ 2,70
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Informatie
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 5
 

INGREDIENTEN

  • 2 tl maïzena
  • 150ml water
  • 400g Kotomisi Basmati rijst
  • 400g grote garnalen
  • Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie 
  • 1 tl pimentpoeder
  • 1 tl Faja Lobi Trassie Trafasie 
  • 2 tl bruine suiker
  • 3 tl pure sesamolie
  • Groentemix (150g kousenband, ½ winterwortel, 1 rode paprika)

ZO MAAK JE HET

STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 3: Mixgroenten in ruim water toevoegen, 4 minuten koken en daarna afgieten.
STAP 4: Garnalen in 2 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie licht bakken en afscheppen. 
STAP 5: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; Nasi Trafasie, pimentpoeder, Trassie Trafasie, bruine suiker, voorgekookte garnalen en de voorgekookte mixgroenten hieraan toevoegen en omscheppen. Hierna het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten, met deksel op de pan, smoren; tussentijds omscheppen.
STAP 6: De laatste minuut de sesamolie toevoegen en omscheppen.



Serveertip


Serveren met Kotomisi Basmati.



Variatietip
Varieer de kousenband met broccoli.
 
Scroll to top
main product photo
Surinaamse ketjapknoflookgarnalen met groentemix
Op voorraad