Zoete zijdezachte soja-aubergines in Chinese kleipot

China

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Dynasty Pandan Rijst 1kg Dynasty Pandan Rijst 1kg
€ 2,60
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
€ 1,50
Lee Kum Kee Sojabonensaus 240g Lee Kum Kee Sojabonensaus 240g
€ 2,30
Lee Kum Kee Zoete Sojasaus voor Dim Sum en Rijst 207ml Lee Kum Kee Zoete Sojasaus voor Dim Sum en Rijst 207ml
€ 2,99
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Verse Gember per pak 250g Verse Gember per pak 250g
Niet op voorraad
€ 3,10
Calnort Groentenbouillon Halal 1kg Calnort Groentenbouillon Halal 1kg
€ 6,80
Informatie

Bereidingstijd: 20 minuten


Aantal porties: 2-4



Verse aubergines gestoofd in een umami-rijke sojabonensaus en zoete sojasaus. Heerlijk in combinatie met gerookte tofublokjes en gegarneerd met Chinese bieslook. Supersimpel, maar vol van smaak!



INGREDIËNTEN

  • 450g aubergine, in vingerdikke staafjes
  • 300g gekookte jasmijnrijst
  • 100g gerookte tofu, in blokjes van 1 cm
  • 100 ml koude groentebouillon, gemengd met 1 tl maïszetmeel
  • 50 ml water
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2,5 cm verse gemberwortel, geschild, fijngeraspt
  • 1 middelgrote rode peper, fijngehakt
  • 1 snufje basterdsuiker (optioneel)

Smaakmakers:

  • 2 el Lee Kum Kee zoete sojasaus
  • 1 el Lee Kum Kee sojabonensaus
  • 1 el Shaoxing rijstwijn

Garnering:

  • 1 tl Lee Kum Kee pure sesamolie
  • 1 handje bieslook, fijngehakt

BEREIDINGSWIJZE


Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 eetlepel koolzaadolie toe. Voeg de auberginestaafjes toe en roerbak 3-4 minuten tot ze zacht en bruin zijn. Voeg hierbij steeds druppeltjes water toe langs de rand van de wok om stoom te creëren, waardoor de aubergine zacht wordt en gaat koken. Leg ze apart op een bord als ze zacht zijn.



Zet de wok weer op het vuur en voeg weer een eetlepel koolzaadolie toe. Doe de knoflook, gember en peper erbij en roer een paar seconden. Voeg de gerookte tofublokjes toe, doe de aubergines terug in de wok en schud alles 20 seconden om. Voeg de sojabonensaus toe, verhit heel kort en breng alles op smaak met Shaoxing rijstwijn en Lee Kum Kee zoete sojasaus.



Giet de koude groentebouillon en het maïzenapapje erbij en breng het vocht aan de kook.



Garneer met bieslook en besprenkel met Lee Kum Kee pure sesamolie. Als je een Chinese kleipot gebruikt, schep deze dan door voordat je garneert. Serveer het met de jasmijnrijst.



Tip


Als je de Chinese kleipot op het gasfornuis voorverwarmt, blijft het gerecht een tijdje heerlijk gloeiend heet. Als je geen kleipot hebt, laat deze tip dan achterwege.



Scroll to top
main product photo
Zoete zijdezachte soja-aubergines in Chinese kleipot
Op voorraad