Tempura Japanse frituur snacks

Japan

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Golden Diamond Yaki Sushi Nori Geroosterde Zeewier 10 Vellen 26g Golden Diamond Yaki Sushi Nori Geroosterde Zeewier 10 Vellen 26g
€ 3,20
Ichibiki Tempura Tsuyu Dip Sauce 300ml Ichibiki Tempura Tsuyu Dip Sauce 300ml
Niet op voorraad
€ 5,85
Dagverse Witte Zoete Aardappel 1kg Dagverse Witte Zoete Aardappel 1kg
€ 4,74
Oriental Bevroren Pangasiusfilet 800g
Diepvries
Oriental Bevroren Pangasiusfilet 800g
€ 4,25
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Ebi Bevroren Vannamei HLSO Garnalen 26/30 750g
Diepvries
Ebi Bevroren Vannamei HLSO Garnalen 26/30 750g
Niet op voorraad
€ 15,10
Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr
Niet op voorraad
€ 1,85
Yi Feng Tarwebloem 500g Yi Feng Tarwebloem 500g
€ 2,99
Dag Vers Witte Radijs (Pak Loh Pat)
Vers
Dag Vers Witte Radijs (Pak Loh Pat)
€ 2,35
Informatie

Tempura is een Japans gerecht, waarbij ingrediënten in beslag worden gedoopt en gefrituurd. Vaak worden hiervoor zeevruchten en groenten gebruikt. 

Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4 


Ingrediënten
- ½ kleine ui, in vieren, met een prikker door elk partje
- 8 grote rauwe garnalen*
- ½ kleine groene en rode paprika, in lengte in vieren
- 200 gram inktvis, (in stukjes gesneden)* 
- 200 gram pangasiusfilet, (snij in 4 gelijke stukken)*
- 1 zoete aardappel, in schuine plakken van ½ cm dik*
- 1 mini-aubergine, in schuine plakken van ½ cm dik* 
- 4 dunne plakken pompoen* 
- 4 zeewiervellen van 8x3 cm (pak 26g)*
- Tarwemeel* 
- 2 kommen tempurabeslag (tempurapoeder 500g)*
- plantaardige frituurolie*

Dipsaus
- Tempuradipsaus (fles 200 ml)*
- 70 gram witte radijs, geraspt en goed uitgeknepen
- 2 theelepels geraspte verse gember*
*Verkrijgbaar in onze webshop


Bereidingswijze
1. Pel de garnalen, verwijder de zwarte ader maar laat de staart zitten. Maak drie sneetjes in de buik. Draai de garnalen om en druk de garnalen vanaf de staart zachtjes plat; zo voorkom je dat de garnalen straks te veel opkrullen (Of recht een satéstok er doorheen steken).

2. Maak nu in de inktvis enkele kruislingse inkepingen en snijd ze in stukken van 4x3 cm. Leg de zeevruchten en de groenten op aparte borden, dek ze af met plastic folie en zet ze tot gebruik in de koelkast.

3. Vul een frituurpan of een wok voor een derde met de plantaardige olie en voeg dan de sesamolie toe.

4. Verhit de olie tot 180˚C (Tip: doe een heel klein beetje beslag in de olie, als die begint te bakken en naar boven drijft. Is de olie warm genoeg) Wentel elk ingrediënt door de bloem alvorens het in het beslag te dopen.

5. Maak de eerste tempurabeslag. Meng 500 gram tempurapoeder met 700 ml koud water totdat alles mooi is opgelost. Doop eerst de ui, zoete aardappel en de pompoen in het beslag; laat het teveel er afdruppen en laat ze dan in de olie zakken.

6. Frituur ze 2-3 minuten, of tot ze gaar zijn en het beslag goudgeel en krokant is. Het moet er kantachtig en iets doorschijnend uitzien; als het beslag te dik is, voeg dan wat ijswater toe. Laat de gefrituurde hapjes op keukenpapier uitlekken en houd ze warm in een matig warme oven terwijl u de aubergines, paprika en nori frituurt.

7. Maak de tweede tempurabeslag en frituur hierin kleine porties vis en zeevruchten gedurende 2-3 minuten, of tot ze net gaar, goudgeel en krokant zijn. Houd ze warm in de oven.

8. Serveer de tempura met de dipsaus, waaraan de gasten naar smaak de daikon en gember kunnen toevoegen. Serveer daarbij de Japanse groene thee.

9. Smakelijk eten! 

Scroll to top
main product photo
Tempura Japanse frituur snacks
Op voorraad