Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 3-4
INGREDIËNTEN
- 125 ml Mama Sita’s barbecuemarinade
- 1 tl Mama Sita’s oestersaus
- 200g bakbanaan
- ½ kg gebakken tofu
- 2 el gedroogde bananenbloem (bulaklak ng saging)
- 2 oreganobladeren
- 2 laurierbladeren
- 3 knoflookteentjes, fijngestampt
- 1 steranijs
- 1 el bruine suiker
- 1½ el maizena, opgelost in 2 el water
- 2 hardgekookte eieren, gepeld en gehalveerd
- 60 ml olie
- 750 ml water
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de bakbanaan schuin in plakjes van ongeveer 6 mm dik. Bak de bananen in olie. Zet het opzij.
Mix water, barbecuemarinade, oestersaus, gedroogde bananenbloem, oreganobladeren, laurierbladeren, steranijs en tofu in een steelpan.
Breng het aan de kook, zet het vervolgens op een lager vuurtje om te sudderen. Voeg opgeloste maizena toe, roer en laat sudderen totdat de saus dikker wordt. Wanneer het bijna klaar is, voeg je de gekookte eieren toe.
Garneer met de gefrituurde bakbanaan.