Tom Yum Kung: pittige en zure garnalensoep

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Lucullus Lombok Chillies 25g Lucullus Lombok Chillies 25g
€ 2,35
Suree Vissaus 200ml Suree Vissaus 200ml
€ 1,75
Realime Limoensap 250ml Realime Limoensap 250ml
Niet op voorraad
€ 2,15
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
City Fresh Bevroren Limoenblaadjes 50g
Diepvries
City Fresh Bevroren Limoenblaadjes 50g
€ 1,20
Sunlee Bevroren Limoengras (Sereh) 200g
Diepvries
Sunlee Bevroren Limoengras (Sereh) 200g
€ 1,65
Oriental HLSO Roze Garnalen 31/40 400g
Diepvries
Oriental HLSO Roze Garnalen 31/40 400g
Niet op voorraad
€ 8,40
Dag Verse Laos 100g
Vers
Dag Verse Laos 100g
Niet op voorraad
€ 2,87
Dag Vers Eryngii 150g
Vers
Dag Vers Eryngii 150g
Niet op voorraad
€ 2,99
Informatie

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 3-5



INGREDIËNTEN

  • 2 liter water
  • 4 citroengrasstengels
  • 2½ cm galanga
  • 10 limoenbladeren
  • 10 chilipepers
  • 5 knoflookteentjes
  • ½ kg garnalen
  • 300g oesterzwammen
  • 2 romatomaten
  • 2 uien
  • 2 tl suiker
  • 8-12 el vissaus
  • 8-12 el limoensap
  • Handjevol koriander, gehakt

ZO MAAK JE HET


Breng 2 liter water aan de kook.



Verwijder intussen het buitenste blad van de citroengras. Stamp het lichtelijk zodat de smaak vrijkomt. Snijd het dan schuin in reepjes van 2½ cm. Neem ongeveer 5 cm van de galangawortel, en snijd het in schijfjes. Breek de limoenbladeren een beetje zodat de smaken vrijkomen. Verwijder het steeltje van de chilipepers. Snijd de pepers vervolgens in twee stukken, of stamp ze lichtelijk op je snijplank. Verwijder de zaadjes als je minder pittige soep wil.



Voeg de citroengras, galanga, limoenbladeren, knoflook en chilipepers toe aan het water. Doe de deksel erop zodat het sneller kookt en zodat de smaken sneller vrijkomen. Kook de soep met alle kruiden ongeveer 10 minuten, en je kunt de garnalen toevoegen en het vuur verlagen. Voeg dan de voorgespoelde oesterzwammen toe.



Snijd de tomaten en uien in grove stukken, en voeg ze toe aan de soep. Verwijder de schuim aan het oppervlak. Kook de soep zo’n 2 tot 3 minuten. Voeg dan de vissaus toe, gevolgd door suiker. Kook de soep nog een minuut, zet dan het vuur uit. De oesterzwammen en uien horen zacht te zijn.



Voeg de limoensap toe aan de soep. Voeg tot slot koriander toe, en roer.

Scroll to top
main product photo
Tom Yum Kung: pittige en zure garnalensoep
Op voorraad