Spicy food fans, opgelet! Deze Koreaanse rijstcake in pittige saus, met vegetarische inktvis en garnalen is echt iets voor jou!
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 4
INGREDIËNTEN
- 650g Tteokbokki (Koreaanse rijstcake)
- 1 pak vegetarische inktvis
- 1 pak vegetarische garnalen
- 500 ml water
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 lente-uien
Gochujang sausmix:
- 2 el gochujang basissaus
- 1 el sesamolie
- 1 el suiker
- 1 el water
- 1 tl appelazijn
- 1 el sojasaus
Frituurbeslag:
- 250g patentmeel
- Zwarte peper
- Zout
- Chilivlokken (optioneel)
- Water
- Panko (Japanse paneermeel)
ZO MAAK JE HET
Meng de ingrediënten van de gochujang sausmix in een kom. Snijd de knoflook fijn, de ui in fijne repen en de lente-uien in schuine grove stukken.
Verwarm een laagje olie in de pan. Fruit de ui en de knoflook totdat ze glazig worden. Voeg vervolgens de tteokbokki met de sausmix toe en schep van tijd tot tijd om. Giet 50 ml water per keer toe aan de tteokbokki. Blijf omscheppen tot al het water is opgenomen en totdat er een dikke saus is ontstaan. Voeg op het laatste moment de lente-uien toe.
Verwarm olie tot 180 °C. Ontdooi de vegetarische inktvis en garnalen en dep ze droog. Meng in een kom het meel, zwarte peper, zout en de chilivlokken. Voeg beetje bij beetje het water toe tot het helemaal glad is geklopt. Haal de inktvis en garnalen door het beslag heen, wentel ze vervolgens in een bord met panko zodat alles gelijkmatig bedenkt is en bak ze goudgeel.