Bereidingstijd: 40 minuten
DIT HEB JE NODIG
- Pastry blender
Vulling:
- 45g Mama Sita’s calderetamix
- 226g tonijnvlokken, uitgelekt
- 60g wortel
- 1 el knoflook
- 1 ui
- 1 tl witte suiker
- 1½ tl maizena
- 60g diepvriesdoperwten (optioneel)
- 2 el olie
Korstdeeg:
- 275g all-purpose bloem
- 150g boter
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 120 ml water, ijskoud
Eierwas:
- 60 ml melk
- 1 eidooier
BEREIDINGSWIJZE
Los de maizena op in 1½ theelepel water. Hak de wortel en knoflook fijn. Snijd de ui in blokjes.
Voor de vulling:
Sauteer de knoflook en ui in olie. Voeg tonijn toe en laat het een minuut sudderen. Voeg de wortels en de opgeloste calderetamix toe. Voeg suiker toe en laat het 3 minuten sudderen. Maak het mengsel dikker met maizena. Voeg tot slot de doperwten toe. Laat het afkoelen voordat je het gebruikt als vulling.
Voor het deeg:
Mix de bloem, zout en suiker in een grote kom. Voeg boter toe aan het meelmengsel en snijd het met een pastry blender totdat het losser wordt. Voeg steeds 1 eetlepel water toe om er een bal van te maken. Rol vervolgens het deeg uit en snijd het in cirkels van ongeveer 4 cm.
Empanada’s vouwen:
Leg 1 theelepel vulling in het midden van het deeg. Vouw het dubbel zodat het de vorm krijgt van een halve maan. Draai de zijkanten om het pasteitje volledig te sluiten. Leg de pasteitjes op bakpapier en besmeer de bovenkant met eierwas.
Bak het ongeveer 30 minuten op 175°C in de oven. Als je geen oven hebt, kun je de empanada’s ook frituren totdat ze goudbruin zijn.