Vegan Pompoentaart
Verwen jezelf met deze heerlijke en veganistische pompoentaart! Het is niet alleen extra smaakvol, maar ook nog eens makkelijk te maken!
Ingrediënten
- 250ml Vitasoy original soy milk
- 425g pompoen, gekookt en gepureerd
- 120ml lichte basterdsuiker
- 60ml maïzena
- ¼ tl zout
- 1 tl vanille
- 1 el pompoentaartkruiden*
- 1 glutenvrije en vegan taartkorst
* Kruidenmix voor pompoentaart:
- 3 el gemalen kaneel
- 2 tl gemalen gember
- 2 tl gemalen nootmuskaat
- 1 tl gemalen piment
- 1 tl gemalen kruidnagel
- Doe de sojamelk in een grote mengkom. Voeg de basterdsuiker, maïzena, vanille en zout toe, en roer totdat het is opgelost.
- Voeg de pompoentaartkruiden toe, gevolgd door de pompoen. Mix goed, en giet het vervolgens in de taartkorst.
- Bak 40 minuten op 190 graden. Steek een mes in het midden van de taart. Als het er schoon uitkomt, is de taart klaar.