Wentelteefjes met pindakaas
Wentelteefjes in Hongkongse-stijl. Een sandwich met een laagje pindakaas, gedipt in een eiermengsel en vervolgens gebakken in olie. Heerlijk met gecondenseerde melk of stroop en boter. Een populair ontbijtgerecht in Hongkong.
2 personen
Eenvoudig
15 minuten
Ingrediënten
Op basis van 2 personen
- 4 sneetjes wit brood
- 2 el smeuïge pindakaas
- 10g boter
- 2 eieren
- 100 ml pannenkoekenstroop/ gecondenseerde melk
- 100 ml olie
- Klop de eieren los in een ondiepe schaal.
- Smeer de smeuïge pindakaas op 1 sneetje brood en leg het andere sneetje erop. Dit herhaal je ook met de overige twee sneetjes. Snijd vervolgens de korstjes af.
- Leg vervolgens de broodjes pindakaas in het eiermengsel en zorg ervoor dat de broodjes geheel bedekt zijn met het eiermengsel.
- Verhit olie in een pan. Leg per keer 1 belegd broodje pindakaas in de hete olie en bak het brood gedurende 2 minuten aan elke kant of totdat het een goudbruine kleur heeft.
- Serveer met boter en stroop.