Wife Cake: gebakje gevuld met gekonfijte waspompoen
Wife Cake, ook wel Sweetheart Cake, is een klassiek gebakje uit de Kantonese keuken, te vinden in Hongkong, Singapore en Maleisië. De cake heeft een luchtige korst en een chewy, zoete vulling van gekonfijte waspompoen. Geniet van deze traditionele cake, samen met een kopje thee.
4 personen
1 uur
Maleisië
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
Vulling:
- 250g reepjes gekonfijte waspompoen, in stukjes
- 60g geroosterde sesamzaadjes
- 65g basterdsuiker
- 80g gekookte kleefrijstmeel (koh fun)
- 120ml water
- 2 el olie
Waterdeeg:
- 150g eiwitrijk meel, gezeefd
- 150g meel
- 2 el basterdsuiker
- 1 el stroop
- 100g bakvet
- ¼ tl vanille-smaakstof
- 150ml water
Oliedeeg:
- 120g meel, gezeefd
- 100g bakvet
Eierglazuur:
- 1 ei gemengd met 1/8 tl zout, licht geklopt
Keukenbenodigdheden:
- Huishoudfolie
- Deegroller
- Vulling
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een mengkom en mix goed. Verdeel het mengsel over 60 gram per vullingportie. - Waterdeeg
Combineer alle ingrediënten voor het waterdeeg om een gladde deeg te maken. Laat het 30 minuten rusten. Verdeel het deeg vervolgens in gelijke stukken. - Oliedeeg
Wrijf bakvet in het meel totdat het goed gemengd is. Verpak het met huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten. - Verdeel het oliedeeg in gelijke stukken. Doe het oliedeeg in het waterdeeg en pak het in. Druk en rol het deeg uit in een ietwat lang, plat stuk. Rol het op als een Swiss Roll, en rol het vervolgens plat in de vorm van een cirkel, met behulp van een deegroller. Leg een stukje vulling in het midden. Rol het ingepakte deeg opnieuw plat. Prik het oppervlak lichtelijk met een vork en bestrijk het met eierglazuur.
- Besprenkel met wat sesamzaadjes. Leg de deegstukjes op een lichtelijk ingevette bakplaat. Bak het in een voorverwarmde oven op 180°C, 20 tot 25 minuten of totdat het goudbruin is.