Wife Cake: gebakje gevuld met gekonfijte waspompoen

Wife Cake, ook wel Sweetheart Cake, is een klassiek gebakje uit de Kantonese keuken, te vinden in Hongkong, Singapore en Maleisië. De cake heeft een luchtige korst en een chewy, zoete vulling van gekonfijte waspompoen. Geniet van deze traditionele cake, samen met een kopje thee.

 

4 personen
1 uur
Maleisië
Ingrediënten
Op basis van 4 personen

Vulling:

  • 250g reepjes gekonfijte waspompoen, in stukjes
  • 60g geroosterde sesamzaadjes
  • 65g basterdsuiker
  • 80g gekookte kleefrijstmeel (koh fun)
  • 120ml water
  • 2 el olie

Waterdeeg:

  • 150g eiwitrijk meel, gezeefd
  • 150g meel
  • 2 el basterdsuiker
  • 1 el stroop
  • 100g bakvet
  • ¼ tl vanille-smaakstof
  • 150ml water

Oliedeeg:

  • 120g meel, gezeefd
  • 100g bakvet

Eierglazuur:

  • 1 ei gemengd met 1/8 tl zout, licht geklopt

Keukenbenodigdheden:

  • Huishoudfolie
  • Deegroller
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Pearl's Tarwemeel 450g Pearl's Tarwemeel 450g
€ 2,90
Jo-La Aroma Vanille 50ml Jo-La Aroma Vanille 50ml
Niet op voorraad
€ 4,20
Sunlee Kleefrijstmeel 400g Sunlee Kleefrijstmeel 400g
€ 1,60
Sweet Home Gesuikerde Wintermeloen 250g Sweet Home Gesuikerde Wintermeloen 250g
€ 2,35
Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g
€ 3,85
Informatie
  1. Vulling
    Doe alle ingrediënten voor de vulling in een mengkom en mix goed. Verdeel het mengsel over 60 gram per vullingportie.

  2. Waterdeeg
    Combineer alle ingrediënten voor het waterdeeg om een gladde deeg te maken. Laat het 30 minuten rusten. Verdeel het deeg vervolgens in gelijke stukken.

  3. Oliedeeg
    Wrijf bakvet in het meel totdat het goed gemengd is. Verpak het met huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

  4. Verdeel het oliedeeg in gelijke stukken. Doe het oliedeeg in het waterdeeg en pak het in. Druk en rol het deeg uit in een ietwat lang, plat stuk. Rol het op als een Swiss Roll, en rol het vervolgens plat in de vorm van een cirkel, met behulp van een deegroller. Leg een stukje vulling in het midden. Rol het ingepakte deeg opnieuw plat. Prik het oppervlak lichtelijk met een vork en bestrijk het met eierglazuur.

  5. Besprenkel met wat sesamzaadjes. Leg de deegstukjes op een lichtelijk ingevette bakplaat. Bak het in een voorverwarmde oven op 180°C, 20 tot 25 minuten of totdat het goudbruin is.
Scroll to top
main product photo
Wife Cake: gebakje gevuld met gekonfijte waspompoen
Op voorraad