Wokkomkommersalade met geplukte kip
Deze knapperige komkommer geeft meer smaak en bite aan je wokgerechten! De wokkomkommner bevat namelijk minder vocht dan een normale komkommer en door zijn stevige schil kan je er uitstekend mee roerbakken. Tevens is de wokkomkommer ook rauw lekker in een salade.
4 personen
                Gemiddeld
                15 minuten
                China
                
Ingrediënten
            Op basis van  4 personen        
                - 1 wokkomkommer
 - ½ wortel
 - 300g kipfilet
 - ½ tl zout
 - snufje peper
 - ½ bosje koriander
 - geroosterde sesamdressing
 
- Spoel de wokkomkommer af onder de kraan. Snijd de komkomkommer in twee helften, daarna snijd je de komkommer over de lengte in dunne plakken. Leg deze plakken op elkaar en snijd daar dunne repen van. Snijd de wortel ook op deze manier. Plaats ze in een grote kom.
 - Leg de kipfilet in het water en breng aan de kook. Breng het op smaak met een beetje peper en zout. Giet het water af en laat de kipfilet een beetje afkoelen. Scheur daarna de kip in dunne repen.
 - Meng de kip met de wortel, komkommer en sesamdressing. Strooi de koriander en de sesamzaadjes eroverheen.