Zeevruchten met krokante noedels
Een klassieker uit de Kantonese keuken: krokante noedels bedekt met zeevruchten, shiitake en groenten.
Ingrediënten
- 220g krokante noedels*
- 8 gepelde garnalen*
- 8 visballen*
- 1 tube inktvis* (in stukken gesneden)
- 8 verse shiitake* paddenstoelen
- 200 gram choi sum*
- 1 ei
- een snufje zeezout*
- 250 ml water
- 1 theelepel kippenbouillonpoeder*
- 2 theelepels knoflook* (fijngesneden)
- 2 theelepels oestersaus*
- 1 ½ theelepel sojasaus*
- ¼ theelepel witte peper*
- 1 theelepel sesamolie*
- 2 theelepels maiszetmeel*
* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental
Bereidingswijze
Laat de garnalen in koud water ontdooien, maak een inkeping aan de rugzijde van de garnaal en haal het darmkanaal eruit.
Breng 250 ml water aan de kook en voeg hierbij 1 theelepel kippenbouillonpoeder toe. Voeg vervolgens de knoflook, de oestersaus, de sojasaus, de witte peper en de sesamolie erbij. Roer goed door en zet ze daarna apart.
Snijd de tube aan één zijde en sla de tube vervolgens open. Gebruik een scherp koksmes en maak met de mespunt een reeks diagonale en evenwijdige ondiepe inkepingen met een onderlinge afstand van 0,3 tot 0,5 cm. Geef de inktvis een halve draai en maak dezelfde inkepingen haaks op de eerste inkepingen. De inktvis is nu voorzien van een ruitpatroon. Snijd ze vervolgens in repen. Bij het bakken of koken zijn ze sneller gaar en blijven ze lekker mals.
Blancheer de choi sum voor 2 minuten en spoel het af met koud water om verder garen te voorkomen. Breng het water opnieuw aan de kook en blancheer de visballen en de inktvis voor 30 seconden. Spoel het af onder koud water en zet ze daarna apart.
Verhit telkens 1 eetlepel olie in een pan en roerbak apart van elkaar de shiitake paddenstoelen en de garnalen. Roerbak de garnalen tot ze rozig zijn en zet ze daarna apart.
Verwarm de kippenbouillon, voeg de visballen, de inktvis en de paddenstoelen toe. Roer ze goed om zodat elk stuk met de saus wordt vermengd. Klop in een kom 1 ei los en voeg het in de saus toe. Om de saus in te binden meng 2 theelepels maiszetmeel met 1 eetlepel water en roer vervolgens in de saus. Breng het op smaak met een snufje zout.
Schep de saus in 2 aparte diepe borden en leg daarop de krokante noedels. Plaats vervolgens in het midden van de noedels de garnalen, de visballen, de inktvis, de shiitake paddenstoelen en de choi sum.