Nuoc Cham: Vietnamese dipsaus

Vietnam

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
XO Fish Sauce 750ml XO Fish Sauce 750ml
Niet op voorraad
€ 4,25
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
€ 1,50
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Realime Limoensap 250ml Realime Limoensap 250ml
Niet op voorraad
€ 2,15
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Informatie

Bereidingstijd: 5 minuten


Aantal porties: 3



Nước chấm is dé onmisbare dipsaus voor de Vietnamese keuken. Deze saus wordt gebruikt bij ontelbare gerechten zoals bijvoorbeeld bún bò, bánh xèo, bánh cuốn… en natuurlijk lenterollen! Nước chấm wordt soms verward met "nước mắm", de vissaus waarmee het wordt gemaakt.



INGREDIËNTEN

  • 6 tl water
  • 2 tl suiker
  • 1½ tl verse limoensap of citroensap
  • 2 tl nuoc mam-vissaus
  • 1 knoflookteentje
  • 1 Thaise chilipeper

BEREIDINGSWIJZE


Mix het water met de suiker in een kom. Voeg geleidelijk limoensap/citroensap naar smaak toe. De saus hoort nu een beetje te smaken als limonade. Voeg geleidelijk vissaus naar smaak toe. Het hoort een beetje sterk te smaken omdat je het gebruikt als smaakmaker voor ongekruid eten.



Hak de knoflook en Thaise chilipeper fijn. Gebruik het als garnering voor de nuoc cham-saus. Serveer.

Scroll to top
main product photo
Nuoc Cham: Vietnamese dipsaus
Op voorraad