Bereidingstijd: 5 minuten
Aantal porties: 3
Nước chấm is dé onmisbare dipsaus voor de Vietnamese keuken. Deze saus wordt gebruikt bij ontelbare gerechten zoals bijvoorbeeld bún bò, bánh xèo, bánh cuốn… en natuurlijk lenterollen! Nước chấm wordt soms verward met "nước mắm", de vissaus waarmee het wordt gemaakt.
INGREDIËNTEN
- 6 tl water
- 2 tl suiker
- 1½ tl verse limoensap of citroensap
- 2 tl nuoc mam-vissaus
- 1 knoflookteentje
- 1 Thaise chilipeper
BEREIDINGSWIJZE
Mix het water met de suiker in een kom. Voeg geleidelijk limoensap/citroensap naar smaak toe. De saus hoort nu een beetje te smaken als limonade. Voeg geleidelijk vissaus naar smaak toe. Het hoort een beetje sterk te smaken omdat je het gebruikt als smaakmaker voor ongekruid eten.
Hak de knoflook en Thaise chilipeper fijn. Gebruik het als garnering voor de nuoc cham-saus. Serveer.