Onigiri: Dé Japanse rijstsnack voor onderweg

Van ouderen op pelgrimstocht tot volwassenen op zakenreis, en van kinderen op schoolreis tot tieners kletsend op een bankje: Onigiri is een snack die je in het hele straatbeeld van Japan terugziet. De klassieke onigiri is een driehoekige rijstbal met een vulling, gewikkeld in zeewier. Omdat je er oneindig mee kunt variëren, is deze snack erg geliefd in Japan. Moeilijk te bereiden? Met onze tips helemaal niet!

Japan

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Tanaka Seasoning Powder Vegetables In 6 Colors 33g Tanaka Seasoning Powder Vegetables In 6 Colors 33g
Niet op voorraad
€ 3,50
Oriental Bevroren Zeewier Salade 100g
Diepvries
Oriental Bevroren Zeewier Salade 100g
€ 1,85
Onigiri Wrapping (Geroosterd Zeewier) 18g
Aanbieding 40%
Onigiri Wrapping (Geroosterd Zeewier) 18g
Speciale prijs € 2,99 Normale prijs € 4,99
Tanaka Kruidenmix Sesam & Groente voor Gekookte Rijst 33g Tanaka Kruidenmix Sesam & Groente voor Gekookte Rijst 33g
Niet op voorraad
€ 2,69
Geisha Makreel In Tomatensaus 425g Geisha Makreel In Tomatensaus 425g
€ 3,35
Oriental Onigiri Rijstrol Maker Driehoek (Geel) Oriental Onigiri Rijstrol Maker Driehoek (Geel)
€ 4,10
Informatie
  1. Bereid de rijst
    Idealiter worden rijstrestjes van de vorige dag gebruikt, omdat het afgekoeld moet zijn. Bewaar de rijst van de vorige avond in de rijstkoker, terwijl deze uit staat. De volgende dag schep je de rijst in de vorm. Zorg dat je iets minder dan de helft van de vorm vult. Druk met de hand aan.

    Let op: Japanse rijst is natter en plakkeriger dan andere rijst. Andere, droge rijst is niet geschikt, want dan valt de rijstbal uit elkaar! Hoe deal je met plakrijst? Zorg dat je handen goed schoon zijn en maak ze nat met warm water. Nu zal de rijst minder aan je handen gaan plakken. Herhaal als je merkt dat het weer te veel aan je handen gaat plakken.
  2. Voeg de vulling toe
    Vervolgens is het tijd om de vulling toe te voegen. In het onderstaande filmpje wordt wakame (zeewiersalade) gebruikt, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! Onze tips:

    Beni sha-ke (zalm, met wasabimayonaise)
    Tsunamayo (tonijn met mayonaise)
    Masago (viseitjes, met wasabi naar eigen voorkeur)

    Leg een beetje van de vulling op het rijstbedje (niet teveel, want dan gaat het balletje niet meer dicht). Maak het af door de vorm tot de rand op te vullen met rijst en aan te drukken.\

    Tip: De vulling van onigiri kun je zo gek maken als je zelf wil. Van groente en fruit tot worstjes of gesmolten kaas: leef je vooral uit!
  3. Wikkel de onigiri in zeewier
    Hoe je de onigiri wikkelt in zeewier? Bekijk het filmpje hieronder. De producten in dit filmpje zijn allemaal verkrijgbaar in onze webshop. Het bijzondere van dit zeewier is dat het na inwikkelen in vorm en schoon blijft, en makkelijk mee te nemen is. Ook ziet het er erg professioneel uit: alsof het uit de winkel komt! Daar kun je mee thuiskomen ;)
  4. Suggesties
    Liever geen vlees of vis? Probeer onze vleesvervangers.
    Even wat anders dan witte rijst? Je kan altijd je rijst opfleuren met Tanaka Seasoning!

 

Scroll to top
main product photo
Onigiri: Dé Japanse rijstsnack voor onderweg
Op voorraad