Pad Thai

Pad Thai is een gerecht van gebakken rijstnoedels, veel gegeten in Thailand. De rijstnoedels worden in een wok bereid, waaraan o.a. eieren, garnalen en verschillende kruiden worden toegevoegd. 



Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:



Ingrediënten

  • 150g gedroogde rijstnoedels*
  • 300g rauwe garnalen*
  • 3 el tamarindepuree (pot 227 g, Queen Garden)*
  • 2½ el Ca Com vissaus*
  • 2 el palmsuiker*
  • 3 el plantaardige olie*
  • 3-4 tenen knoflook, fijngehakt*
  • 2 eieren
  • 85g Chinese bieslook
  • ¼ tl chilipoeder, of naar smaak
  • 2 el gedroogde garnalen, gemalen of fijngestampt*
  • 2 el ingelegde raapjes (Salt Turnip), fijngehakt*
  • 2-3 el geroosterde pinda’s
  • 180g taugé*
  • 3 lente-uien, in ringetjes


Garnering

  • 1 rode peper*
  • 1 limoen
  • Korianderbladeren

*Verkrijgbaar bij Amazing Oriental 
 


Bereidingswijze
Week de rijstnoedels voor 1-2 minuten in heet water tot ze zacht zijn. Daarna laten uitlekken.

Pel de garnalen en verwijder de zwarte ader. Snijd elke garnaal langs de rug open, maar niet helemaal door midden.

Snijd de knoflook, lente-uien en de rode peper fijn. Hak de cashewnoten in grove stukken en snijd de limoen in 4 stukjes.

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook op matig vuur goudbruin. Voeg de garnalen toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de garnalen met een schuimspaan uit de wok.

Doe olie in de wok, voeg de eieren toe en roerbak deze 1 minuut. Voeg de rijstnoedels toe en roerbak een paar seconden.

Doe de tamarinde vissausmengsel, chilipeoder en de helft van de cashewnoten erbij. Voeg de taugé, garnalen en de lente-uien toe.

Bak de rijstnoedels op en breng het eventueel op smaak met zout en peper.

Schep de rijstnoedels in een schaal en strooi de rest van de cashewnoten eroverheen. Garneer met rode pepers en koriander. Leg de limoen aan de rand van de schaal en serveer het uit.


Lekker voor erbij: 
Thaise kokosdrankje van het merk Foco*

  • Artikelnummer: REC53
  • Herkomst: Thailand
  • In voorraad