Pad Thai: Thaise Roerbaknoedels

Pad Thai is een gerecht van gebakken rijstnoedels, populair in Thailand. De rijstnoedels worden in een wok bereid, samen met o.a. eieren, garnalen en verschillende kruiden. 

4 personen
15 minuten
Thailand
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
  • 150g gedroogde rijstnoedels
  • 300g rauwe garnalen
  • 3 el tamarindepuree
  • 2½ el Ca Com vissaus
  • 2 el palmsuiker
  • 3 el plantaardige olie
  • 3-4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eieren
  • 85g Chinese bieslook
  • ¼ tl chilipoeder, of naar smaak
  • 2 el gedroogde garnalen, gemalen/fijngestampt
  • 2 el ingelegde raapjes, fijngehakt
  • 2-3 el geroosterde pinda’s
  • 180g taugé
  • 3 lente-uien, in ringetjes

Garnering

  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • Korianderbladeren
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Aromax Pad Thai Set 214g Aromax Pad Thai Set 214g
Niet op voorraad
€ 2,50
Queen Garden Geconcentreerde Kook Tamarinde 227g Queen Garden Geconcentreerde Kook Tamarinde 227g
€ 2,15
Wang Rode Peper Poeder Gemalen (grof) 453g Wang Rode Peper Poeder Gemalen (grof) 453g
€ 9,30
Xiang Long Pinda zonder Vlies 1kg Xiang Long Pinda zonder Vlies 1kg
€ 4,40
Camel Gezouten Turnip Reepjes in Dressingsaus 370g Camel Gezouten Turnip Reepjes in Dressingsaus 370g
€ 5,70
Foco Kokoswater 350ml Foco Kokoswater 350ml
€ 1,85
Royal Sea Gedroogde Gepelde Garnalen 100g
Diepvries
Royal Sea Gedroogde Gepelde Garnalen 100g
€ 8,40
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
€ 1,50
Golden Diamond Ca Com Vissaus 700ml (PET) Golden Diamond Ca Com Vissaus 700ml (PET)
Niet op voorraad
€ 2,50
Rapindo Palmsuiker Poeder 250g Rapindo Palmsuiker Poeder 250g
€ 2,20
Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr
Niet op voorraad
€ 1,85
Informatie
  1. Week de rijstnoedels voor 1-2 minuten in heet water tot ze zacht zijn. Daarna laten uitlekken.
  2. Pel de garnalen en verwijder de zwarte ader. Snijd elke garnaal langs de rug open, maar niet helemaal door midden.
  3. Snijd de knoflook, lente-uien en de rode peper fijn. Hak de cashewnoten in grove stukken en snijd de limoen in 4 stukjes.
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook op matig vuur goudbruin. Voeg de garnalen toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de garnalen met een schuimspaan uit de wok.
  5. Doe olie in de wok, voeg de eieren toe en roerbak deze 1 minuut. Voeg de rijstnoedels toe en roerbak een paar seconden.
  6. Doe de tamarinde vissausmengsel, chilipeoder en de helft van de cashewnoten erbij. Voeg de taugé, garnalen en de lente-uien toe.
  7. Bak de rijstnoedels op en breng het eventueel op smaak met zout en peper.
  8. Schep de rijstnoedels in een schaal en strooi de rest van de cashewnoten eroverheen. Garneer met rode pepers en koriander. Leg de limoen aan de rand van de schaal en serveer het uit.
  9. Lekker voor erbij: Thaise kokosdrankje van het merk Foco
Scroll to top
main product photo
Pad Thai: Thaise Roerbaknoedels
Op voorraad