Kokossoep met rijstvermicelli

Bereidingstijd: 35 minuten
Personen:  2

Ingrediënten
200 g rijstvermicelli
150 g kipfilet
100 g taugé
2 el verse gember
1 limoengras
2 tl seafood curry paste
1 liter kippenbouillon
3 el vissaus
1 el lichte bruine suiker
400 ml kokosnootmelk
8 garnalen
2 el limoensap
zout naar smaak
koriander
1 el olie


Zo maak je het:

Blancheer de rijstvermicelli tot ze zacht zijn. Haal het eruit en spoel ze af met koud water. Zet het opzij.

 

Kneus de limoengras en snijd de gember fijn.

 

Verhit olie in een pan en roerbak de kip tot ze gaar zijn. Zet het opzij.

 

Verhit olie in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de gember, citroengras en de curry pasta toe en roerbak totdat het geurig wordt.

 

Giet al roerend de kippenbouillon erbij. Voeg vervolgens de vissaus en de bruine suiker toe. Draai het vuur omlaag en laat het gedurende 15 minuten rustig koken.

 

Voeg de kokosmelk erbij en roer goed door. Voeg vervolgens de garnalen toe en kook ze mee gedurende 3 minuten.

 

Voeg al roerend de limoensap toe en breng het op smaak met zout.

 

Verdeel de rijstvermicelli over 2 kommen en schep de soep erbij. Verdeel de garnalen en de kip en garneer met de koriander.

  • Artikelnummer: REC112
  • Herkomst: Singapore
  • In voorraad