COVID-19: langere levertijden, voorzorgsmaatregelen en meer. Klik hier voor meer informatie >

Singaporese mihoen

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 2



Ingrediënten

  • 300g rijstvermicelli
  • 10 ongepelde garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el geraspte verse gember
  • 1 el olie
  • 1 rode ui
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • Zout en peper, naar smaak

Specerijenmix

  • 2 tl masalapoeder
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl koriander

Sausmix

  • 2 el rijstwijn
  • 3 el sojasaus
  • 60 ml water

Garnering

  • Koriander

Bereidingswijze


Doe de rijstvermicelli in een grote kom, voeg kokend water toe en laat het weken voor 15 minuten. Kook een pan met water, voeg de rijstvermicelli toe en kook het gedurende 3 minuten. Dit zorgt ervoor dat het niet aan elkaar plakt. Giet het water af, spoel de rijstvermicelli af en zet het opzij.

Mix de masalapoeder, kurkuma en de korianderpoeder in een kom. Meng in een kom de rijstwijn, de sojasaus, het water en de suiker. Zet het opzij.

Verhit olie in een pan op matig vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak het op gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de rode uien en de wortelen toe, en roerbak tot ze zacht zijn. Doe de paprika en de garnalen erbij, en roerbak een paar minuten mee. Voeg de sausmix toe en laat het rustig koken.

Voeg vervolgens de rijstvermicelli en de specerijenmix toe. Roerbak alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met de sausmix. Roerbak het nog 4 à 5 minuten door totdat de rijst goed gebakken is.

Garneer met de koriander.



  • Artikelnummer: REC111
  • Herkomst: Singapore
  • In voorraad