Takoyaki: Japanse poffertjes

Takoyaki zijn balvormige Japanse poffertjes die op smaak zijn gebracht met dashi. De takoyaki's zijn heerlijk gevuld met octopus, ingelegde gember en lente-uien. Dashi is visbouillon die in de Japanse keuken gebruikt wordt als basis voor talloze recepten.

Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4 


Ingrediënten
Beslag
- 140g tarwebloem*
- 1 tl bakpoeder*
- 2 eieren
- 1 tl sojasaus*
- 1/4 tl zout
- Olie*

Visbouillon
- 480ml water
- 2 zakjes dashipoeder*

Garnering
- 3 lente-uien
- 1 zak ingelegde rode gember*
- 200g octopus
- Aonari (gedroogd zeewier)*
- Katsuoboshi (gedroogde bonitovlokken)*

Sauzen
- Japanse mayonaise*
- Okonomiyaki saus*

Extra benodigdheden
- Poffertjes pan
- Satéstokjes*
- Spuitfles 
*Verkrijgbaar bij Oriental Webshop 

Bereidingswijze
1. Visbouillon: kook 480 ml water en voeg vervolgens twee zakjes dashipoeder toe. Roer het goed totdat de poeder is opgelost en laat het afkoelen.

2. Maal de aonari tot poedervorm. Snijd de lente-uien en de ingelegde gember fijn. Snijd de octopus in kleine stukken.

3. Zeef de tarwebloem en de bakpoeder in een grote kom. Voeg vervolgens de eieren, het visbouillon, de sojasaus en zout toe. Gebruik een mixer op de laagste stand en meng de ingrediënten goed door elkaar. Giet het beslag in de spuitfles.

4. Verhit de poffertjes pan totdat het goed warm is en smeer met behulp van een kwastje de gaten in met olie.

5. Spuit het beslag tot de rand en vul ze met stukjes octopus, gember en lente-uien.

6. Bak de poffertjes op middelmatig vuur gedurende 1-2 minuten. Met behulp van een lange satéstok maak je ze los. Kantel de poffertjes om en spuit indien nodig extra beslag in de gaten. Draai de poffertjes constant om tot ze mooi rond en goudbruin zijn.

7. Doe de poffertjes op een bord en giet de saus en mayonaise eroverheen. Besprenkel de poffertjes met gedroogd zeewier en bonitovlokken.

8. Smakelijk eten!
 


  • Artikelnummer: REC177
  • Herkomst: Japan
  • In voorraad