Yipinguo is een heel bijzonder gerecht uit de Anhui regio, oorspronkelijk uit de 16e eeuw. Dit gerecht werd destijds hoog aangeprijsd door de toen heersende Chinese keizer. Vandaag de dag staat Anhui bekend als één van China’s culinair hoogstaande regio’s. Probeer nu & ontdek waarom!
Dit gerecht heeft 3 bijzondere kenmerken:
- De ingrediënten zijn allemaal zorgvuldig geselecteerd zodat ze bij elkaar passen volgens de traditionele Chinese geneeskunde.
- Anders dan andere hotpotgerechten, is Yipinguo gelaagd. Dat wil zeggen dat de ingrediënten van de onderste lagen een langere kooktijd hebben dan de ingrediënten van de bovenste lagen. Juist omdat dit gerecht zo zorgvuldig samengesteld is, is het niet te bedoeling om dit gerecht te roeren.
- Anders dan andere hotpotgerechten, wordt Yipinguo gekookt vóórdat het geserveerd wordt. Het is dus niet een pan met bouillon waar je rauwe ingrediënten in doet en afwacht tot ze gaar zijn.
Probeer nu dit grandioze gerecht en imponeer je tafelgasten!
Bereidingstijd 3 uur
Soort Hotpot
Herkomst Anhui, China
Voor 4-5 personen
Bereidingswijze
Stap 1
Vul de soeppan op met de volgende lagen:
LAAG 1: Chinese kruiden & harde groenten
- ½ gesneden daikon*
- 1 gesneden wortel
- 150g bamboescheuten
- handvol gedroogde amandelen
- handvol gedroogde goji bessen
LAAG 2: Vlees
- 1 gesneden kipfilet
- 10 gehaktballen (rundvlees)
LAAG 3: Zeevruchten
- 10 stuks garnalen*
- 2 stuks gesneden abalone*
LAAG 4: Paddestoelen
- 10 gedroogde shiitake paddestoelen
- 10 gedroogde zwarte paddestoelen
- handvol gedroogde lelieknoppen
GARNERINGSLAAG: Tofu
- 8 gefrituurde tofublokjes*
- 1 gesneden tofublok*
*Beschikbaar in het versschap van onze fysieke winkels. Check de locaties van onze fysieke winkels hier.
Stap 2
Vul de soeppan met kippenbouillon tot het net over de ingrediënten komt.
Stap 3
Breng de soeppan aan de kook. Zodra het kookt, laat je het 2 uur sudderen op gemiddelde hittestand. Vul de bouillon zo nu en dan aan tot het weer iets over de ingrediënten valt.
Stap 4
Serveer.
Laten we deze smaaksensatie laag voor laag ontdekken! Eet smakelijk!