California Roll Uramaki

Uramaki (letterlijk: binneste-buiten rol) is sushi waarbij de rijst aan de buitenkant zit, en de vulling en zeewier aan de binnenkant.

15 minuten
Japan
Ingrediënten

Sushirijst:

  • 550g Japanse sushirijst *
  • 80ml Japanse rijstazijn *
  • 3 tl witte suiker

Vulling

  • 1 avocado, rijp **
  • 1 komkommer **
  • 4 geroosterde zeewiervellen *
  • 4 surimisticks *
  • Japanse mayonaise *
  • 1 pak masago (viskuit) *

Smaakmakers

  • Japanse sojasaus *
  • Wasabipasta *
  • Japanse sushigember *

Overige benodigdheden

  • Makisu: bamboematje voor het oprollen van de sushi *

* Verkrijgbaar in onze webshop

** Verkrijgbaar in onze fysieke winkels

Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Future Gepekelde Sushi Gember Schijfjes Roze 85g Future Gepekelde Sushi Gember Schijfjes Roze 85g
€ 1,40
Do Do Bevroren Sticks Met Krab Smaak (Surimi) 250g
Diepvries
Do Do Bevroren Sticks Met Krab Smaak (Surimi) 250g
€ 5,05
Oriental Bamboe Sushi Mat 24x24cm Oriental Bamboe Sushi Mat 24x24cm
Niet op voorraad
€ 1,45
Dagverse Avocado Per Stuk
Vers
Dagverse Avocado Per Stuk
€ 1,70
Asian Food Service Geroosterd Zeewier Sushi Nori (10 Vellen) 25g Asian Food Service Geroosterd Zeewier Sushi Nori (10 Vellen) 25g
€ 2,80
Kameya Wasabi 42g Kameya Wasabi 42g
€ 3,40
Uchibori Sushi Su Miyasaka Seasoning Sushi Azijn 360ml Uchibori Sushi Su Miyasaka Seasoning Sushi Azijn 360ml
€ 3,80
Informatie
  1. Snijd de avocado, komkommer en surimi voor de vulling in lange, dunne reepjes van ongeveer ½ cm breed. Doe de surimi in een kom en meng dit met zout en mayonaise. Vervolgens roert u de rijstazijn door een kom met warm water.
  2. Bedek het matje met plastic folie. Leg hier een nori-vel op met de glanzende zijde naar beneden. De korte zijde legt u naar u toe. Bevochtig uw handen met het azijnwater, dit om te voorkomen dat de rijst aan uw handen gaat kleven. Verdeel met uw handen 250 g rijst over het nori-vel; begin aan de kant die het dichtst bij u is en stop ongeveer 2 cm van het verste eind. Druk de rijst met uw vingers stevig aan. Bevochtig indien nodig uw handen.
  3. Draai het geheel voorzichtig om zodat de rijst onderop ligt. Leg een reepje avocado, komkommer en surimi in de lengte van de nori-vel. Zorg ervoor dat de ingrediënten evenredig in het midden liggen. Houd de vulling met uw vingers op haar plaats. Til het matje met uw duimen op; begin bij de dichtstbijzijnde kant.
  4. Rol de sushi, van u af, stevig op. Doe dit niet te hard, maar zorg voor een gelijke verdeling. Zorg ervoor dat u het matje niet mee rolt. Druk wanneer de rol klaar is, met het matje de bovenkant stevig aan.
  5. Rol het matje uit en leg de sushi-rol, met de naad naar beneden op een snijplank. Maak vervolgens nog drie rollen. Daarna legt u de rol in een rechthoekige schaal met masago. U blijft rollen totdat de rijst is gedekt. Als u niet zoveel masago hebt, gebruik dan uw handen om de masago tegen de rijst aan te drukken.
  6. Snijd tenslotte de randen van de rollen met een scherp mes recht af in 6-8 gelijke stukken. Doop het mes steeds even in water om kleven te voorkomen. Leg de Uramaki op een bord met de gesneden zijde naar boven.
  7. Dien de sushi op met een kommetje sojasaus en eventueel wasabi. Voor de afwisseling kunt u naast de sushi ook Japanse gember eten.
  8. Lees hier hoe u sushirijst bereidt. 
Scroll to top
main product photo
California Roll Uramaki
Op voorraad