Chinese nasi (nasi van Chinees restaurant uit Suriname)

 

Ingrediënten:
  • 400 gr Kotomisi Basmati
  • 4 eieren
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 350 gr kipfilet
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 1 bosje bosui
  • 4 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 8 plakjes gegrilde kipfilet of ham (vleeswaren koelschap supermarkt)
  • 4 tl sesamolie
  • 3 el rijstwijn
 

 

Bereidingswijze:

STAP 1: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 


STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.


STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
daarin lichtbruin fruiten.


STAP 4: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.


STAP 5: Doperwten en bosui (schuin gesneden) toevoegen, omscheppen
en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.


STAP 6: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.


STAP 7: De gekookte rijst, de eieren en gegrilde kipfilet of ham (in reepjes) toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooi egale nasi; de laatste minuut sesamolie en rijstwijn toevoegen en omscheppen. Eventueel zout naar smaak.

 

Variatietip:
Voeg bouillonpoeder in plaats van zout naar smaak toe aan het eind van stap 7.


Gek op Surinaams eten? Probeer nog meer Faja Lobi recepten.


SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SELAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK! KOME DUSHI!
  • Artikelnummer: REC182
  • In voorraad
Shopping Cart Pixel