Chinese fondue - Hot Pot
Chinese hotpot is een op en top sociaal gebeuren. Nestel je met je liefste familie en vrienden rond een grote pan hete bouillon, schalen vol met de lekkerste ingrediënten en gaar zelf noedels, groenten, vlees, seafood en tofu in de bouillon. Lekker, gezond, makkelijk én supergezellig! Een echte aanrader voor de feestdagen.
4 personen
Gemiddeld
15 minuten
China
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
Benodigdheden:
- Chinese fonduepan / draagbare inductiekookplaat / draagbare gasstoof met gasflessen 220g
- Fonduenetjes
- Eetstokjes
Ingrediënten en kooktijd:
- Kant-en-klare bouillonzakjes
- Enokipaddenstoelen – 30 seconden
- Surimisticks – 50-60 seconden
- Dungesneden rundvlees – 1 minuut
- Dungesneden lamsvlees – 1 minuut
- Gesneden gebakken tahoe – 1 minuut
- Groente – 2 minuten
- Tofu – 2 minuten
- Vermicelli – 2 minuten
- Gesneden inktvis – 3 minuten
- Mie – 3 minuten
- Udon – 3 minuten
- Shirataki noedels – 3 minuten
- Verse taro – 5-6 minuten
- Rundvleesballetjes – 4 minuten *
- Varkensballetjes – 4 minuten *
- Visballetjes – 4 minuten *
- Wantan – 8 minuten *
- Shui kao – 8 minuten *
* Zodra deze ingrediënten naar boven drijven, zijn ze gaar en kan je ze uit de bouillon halen.
Dipsaus:
- Sojasaus
- Hoisinsaus
- Hot pot dipping seasoning spicy flavours
- Hot pot dipping seasoning original flavours
- Bull head barbecue sauce
- Huisgemaakte sauzen
Garnering:
- Koriander
- Lente-uien
- Sesamzaadjes
- Breng water met de fonduebouillon aan de kook in een fonduepan. Je kunt in plaats van een fonduepan ook een pan op een warmhoudplaat of een elektrische wok gebruiken. Het gaat erom dat de pan kokend heet blijft. Voeg verse lente-uien toe aan het water.
- Schik alle ingrediënten op diverse borden en zet ze op tafel waar de fonduepan al klaarstaat.
- Elke gast doet zijn ingrediënt naar keuze in het hete bouillon tot het gaar is, gebruik hiervoor speciale fonduenetjes. Als het ingrediënt gaar is, dip je het in een saus zoals bijvoorbeeld chilisaus of hoisinsaus.