Bun Cha: rijstvermicelli met geroosterd varkensvlees

Vietnam

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
Xiang Long Pinda zonder Vlies 1kg Xiang Long Pinda zonder Vlies 1kg
€ 4,40
Narcissus Rijstazijn 600g Narcissus Rijstazijn 600g
€ 2,35
Bamboo Tree Rijst Vermicelli Bun Tuoi 400g Bamboo Tree Rijst Vermicelli Bun Tuoi 400g
Niet op voorraad
€ 3,10
Realime Limoensap 250ml Realime Limoensap 250ml
Niet op voorraad
€ 2,15
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
€ 1,50
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
XO Fish Sauce 750ml XO Fish Sauce 750ml
€ 4,25
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Golden Diamond Bamboe Satéstokjes 15cm 100st Golden Diamond Bamboe Satéstokjes 15cm 100st
€ 0,55
Informatie

Bereidingstijd: 2 uur


Kooktijd: 15-30 minuten


Aantal porties: 4



Bún chả kreeg internationale erkenning in 2016 toen sterrenchef Anthony Bourdain er aandacht aan besteedde in zijn televisieprogramma Parts Unknown.



INGREDIËNTEN

  • 200g buikspek
  • 300g varkensgehakt
  • 1 salade
  • 1 wortel
  • 1 bosje bieslook
  • 1 pak rijstvermicelli
  • Nuoc mam-vissaus
  • Zonnebloemolie
  • Witte rijstazijn
  • Suiker
  • Peper
  • Zout
  • Huisgemaakte nuoc cham-vissaus

Smaakmakers:

  • 2 handjes pinda’s
  • 100g taugé
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje muntblad

Benodigdheden:

  • Satéprikkers

BEREIDINGSWIJZE


Vleesmarinade


Was de bieslook en hak ze fijn met een mes. Scheid de witte delen van de groene delen. De witte delen gebruik je voor de vleesmarinade en de groene delen kun je over het gerecht besprenkelen als garnering.



Snijd de buikspek in dunne reepjes. Marineer ze in een kom met 1/3 van de bieslook (witte delen), 1 theelepel zout, een snufje peper, 1 eetlepel nuoc mam-vissaus en 1 eetlepel olie. Meng en zet opzij.



Marineer het varkensgehakt in een andere kom met de rest van de bieslook (witte delen), 1 theelepel zout, 2 snufjes peper, 2 eetlepels nuoc mam-vissaus en 1 eetlepel olie. Meng goed. Maak er gehaktballetjes van en druk ze een beetje plat.



Laat de buikspekreepjes en gehaktballetjes minstens 2 uur rusten in de koelkast.



Vermicelli, groenten en kruiden


Kook wat water in een sauspan, samen met een snufje zout en wat druppeltjes olie. Voeg de vermicelli toe en kook ze een paar minuten (of volgens de kooktijd op de verpakking). Zodra de vermicelli is gekookt, kun je het afgieten en opzij zetten.



Rasp de wortel en doe ze vervolgens in een kom met ½ deel azijn, een ½ deel water, 1 eetlepel suiker en 1 theelepel zout.



Was de salade en de kruiden. Giet ze af en hak ze fijn. Zet opzij.



Verhit 4 eetlepels olie in een kleine sauspan. Giet alle groene delen van de gehakte bieslook erin. Zodra de bieslook begint te geuren na 30 seconden, giet je het mengsel in een kom en zet je het opzij.



Kneus de pinda’s in een kleine kom.



Vlees koken


Na 2 uur marineren rijg je de buikspekreepjes en de gehaktballetjes aan satéprikkers en rooster ze op de barbecue of op de grill.



Serveren


Doe een beetje vermicelli in een diepe schaal of grote kom, leg er groenten en geroosterd vlees bovenop. Garneer met wat bieslook en pinda’s. Giet de nuoc cham-vissaus in een kleine kom en voeg er wat geraspte wortel aan toe.

Scroll to top
main product photo
Bun Cha: rijstvermicelli met geroosterd varkensvlees
Op voorraad