Char Siu Bao: Kantonees broodje met zoet gemarineerd varkensvlees

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Dagverse Bosui per bos
Vers
Dagverse Bosui per bos
Niet op voorraad
€ 1,50
Chee Seng Puur Sesamolie 320ml Chee Seng Puur Sesamolie 320ml
€ 6,30
Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 510g  Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 510g
€ 3,40
Lee Kum Kee Hoisinsaus 397g Lee Kum Kee Hoisinsaus 397g
€ 3,40
Nestle Gezoete Gecondenseerde Melk 397g Nestle Gezoete Gecondenseerde Melk 397g
€ 3,15
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 500ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 500ml
€ 2,95
Lotus Rijstmeel 400g
Aanbieding 34%
Lotus Rijstmeel 400g
Speciale prijs € 0,99 Normale prijs € 1,50
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Yi-Feng Meel laag gehalte Gluten 500g Yi-Feng Meel laag gehalte Gluten 500g
€ 2,99
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Informatie

Bereidingstijd: 180 minuten


Aantal porties: 8



DIT HEB JE NODIG

  • Deeghaak
  • Deegschraper
  • Sesamzaad

Brooddeeg:

  • 500g broodmeel
  • 85g cakemeel
  • 8g instant droge gist
  • 1 el gecondenseerde melk
  • 250 ml volle melk
  • 160 ml slagroom
  • 67g suiker
  • 1½ tl zout
  • 1 ei

Vulling:

  • 300g geroosterd varkensvlees (char siu)
  • 5 lente-uien
  • 2 sjalotten

Sausmix:

  • 2 el Shaoxing rijstwijn
  • 4 tl oestersaus
  • 4 tl sojasaus
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el fijne suiker
  • ¼ tl zwarte peper
  • 2 el water

Verdikkingsmiddel:

  • 4 el water
  • 4 tl maïzena

Eiermengsel:

  • 1 ei
  • 1 tl water of melk

BEREIDINGSWIJZE


Snijd de char siu in fijne blokjes. Snijd de sjalotten en de lente-uien fijn.



Meng de ingrediënten voor de sausmix in een kom en zet opzij.

 



Char siu-vulling
Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes en de lente-uien toe tot er een aromatische geur vrijkomt. Giet de sausmix bij en laat het een minuutje meekoken. Draai het vuur naar middenlaag en voeg vervolgens de blokjes char siu toe. Schep alles goed om en kook het circa 2 minuten.

Meng in de tussentijd de maïzena met het water in een kleine kom. Voeg het mengsel toe aan de char siu en roer tot de saus een beetje is ingedikt. Zorg ervoor dat alles goed is vermengd met de saus. Je kunt de vulling een dag van tevoren maken zodat alle smaken goed zijn ingetrokken.



Brooddeeg
Zeef het cakemeel en het broodmeel in een beslagkom. Voeg de suiker en het zout toe en meng het goed door elkaar. Voeg daarna de gist toe gevolgd door de slagroom, melk, gecondenseerde melk en het opgeklopte ei. Gebruik de deeghaak om het deeg te kneden op medium snelheid gedurende 15 minuten. Schraap af en toe met een deegschraper het deeg bij elkaar om vervolgens weer verder te kneden.



Deeg kneden met de hand
Volg de stappen hierboven beschreven en maak een samenhangend deeg. Bestrooi je werkblad met een beetje bloem, leg het deeg op je werkblad en begin te kneden. Rek het deeg uit en vouw het weer naar je toe. Draai het een kwartslag en het herhaal deze stappen totdat het deeg niet meer plakkerig aanvoelt en elastisch is.



Wanneer is het deeg klaar?
Neem een stukje van het deeg rek het deeg een beetje uit. Zie je je vingertoppen door het vliesje heen dan is het klaar. Het deeg moet elastisch, niet plakkerig en soepel aanvoelen.



Vorm een bal van het deeg en plaats het in een diepe kom. Scheur een stukje vershoudfolie af en leg het losjes op het deeg. Dek de beslagkom af met een theedoek. Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het circa 1,5 in volume is toegenomen.



Bestrooi je werkblad lichtjes in met meel. Haal het deeg uit de kom, maak het deeg plat met je handen en verwijder de luchtbellen. Snijd het deeg in kleine stukken en weeg ze af. Voor de broodjes wordt er een gewicht van 50 gram aangehouden. Rol het deeg tot kleine balletjes en laat het circa 15 minuten rusten.



Zet in de tussentijd de ovenplaat met bakpapier klaar.



Deeg vullen


Pak een stuk deeg en rol tot een ronde vorm met een dikte van ongeveer ½ cm. Vul de broodjes met 1 of 1½ theelepel char siu-vulling. Pak deegranden vast en vouw naar binnen toe tot het weer een bal wordt. Leg de deegbal op het bakpapier met een onderlinge afstand van 4 cm van elkaar. Herhaal de stappen met de rest van het deeg. Dek ze losjes af met huishoudfolie en leg daarboven op een theedoek. Laat ze voor de tweede keer circa 1 uur rijzen.



Broodjes bakken


Verwarm de oven voor op 175℃. Meng in een kom het ei en het water. Bestrijk de broodjes met het eiermengsel en besprenkel met de sesamzaadjes. Bak de broodjes circa 20 minuten. Haal de broodjes eruit en laat het afkoelen op een rooster.

 

Scroll to top
main product photo
Char Siu Bao: Kantonees broodje met zoet gemarineerd varkensvlees
Op voorraad