Chawanmushi: gestoomde eier custard

Chawanmushi is een Japans eier custard gerecht dat traditioneel wordt gestoomd in een theekom. Verrassend genoeg is het geen dessert: omdat het hartige in plaats van zoete ingrediënten bevat, wordt deze specialiteit boordevol umami meestal warm of koud gegeten als gerecht bij een maaltijd.

Bereidingstijd: 25 minuten

Gevorderd
Japan
Ingrediënten
  • 4 grote eieren
  • 600ml water
  • 10g dashipoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 tl sake
  • 1 tl mirin

Toppings:

  • 4 gepelde garnalen
  • 4 plakjes wortelen
  • 8 edamame
  • 8 ginkgo noten
  • 8 plakjes gedroogde shiitakepaddenstoelen

Extra benodigdheden:

  • Uitsteekvormpjes
  • Grote stoompan
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Golden Diamond Bevroren Biologische Sojabonen Edamame in de dop 500g
Diepvries
Golden Diamond Bevroren Biologische Sojabonen Edamame in de dop 500g
€ 4,10
Sugoi Hon Mirin 200ml Sugoi Hon Mirin 200ml
€ 2,15
Diamond Aluminium Stoompan 22cm Diamond Aluminium Stoompan 22cm
€ 39,85
Oriental HLSO Roze Garnalen 31/40 400g
Diepvries
Oriental HLSO Roze Garnalen 31/40 400g
Niet op voorraad
€ 8,40
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Furui Gedroogde Paddestoelen (gesneden) 100g Furui Gedroogde Paddestoelen (gesneden) 100g
€ 3,25
Informatie
  1. Breng 600 ml water aan de kook en voeg de dashi toe. Roer goed tot het is opgelost. Laat het afkoelen.
  2. Ontdooi de garnalen en dep het droog. Snijd de wortel in dunne plakken en druk de vormpjes eruit. Week de gesneden shiitake paddenstoelen in warm water en kookt ze daarna voor 15 minuten. Doe de wortelen en de garnalen in de laatste 3 minuten erbij en blancheer ze kort op laag vuur.
  3. Breek de eieren in een maatbeker, lees de hoeveelheid ml af en vermenigvuldig het met 3. Klop de eieren op en schenk vervolgens de dashibouillon, sake en mirin erbij tot je het totale vocht hebt bereikt*. Meng alles goed door elkaar.
  4. * Rekenvoorbeeld: 200 ml aan eieren x 3 = 600 ml aan totale vocht. De dashibouillon, sake en mirin dat je nog moet toevoegen is 400 ml.
  5. Zeef het mengsel door een fijne zeef. Verdeel het eiermengsel in 4 gelijke schalen en schep eventueel luchtbelletjes weg. Leg de schaaltjes in een grote stoompan en dek de schaaltjes af met folie. Stoom de eieren voor circa 8 minuten, haal ze eruit en leg de toppings bovenop de eieren. Stoom ze daarna weer verder voor circa 5 minuten.
Scroll to top
main product photo
Chawanmushi: gestoomde eier custard
Op voorraad