Koreaanse Graniert Stenen Kom Dolsot D-160mm

SKU
64431
€ 26,55
  • Gratis verzending vanaf €39
  • Alle authentieke Aziatische A merken onder 1 dak
  • Veilig betalen met o.a. iDeal, creditcard of WeChat
Informatie

Maak je Koreaanse avond compleet met de dolsot! Een dolsot (돌솥) is een Koreaanse graniet stenen kom die gebruikt wordt in de Koreaanse keuken en vooral voor dolsot bibimbap en jigae (stoofschotels). De dolsot houdt de warmte goed vast en is geheel van natuurlijk materiaal gemaakt.

Koreaanse gerechten smaken nog authentieker wanneer ze geserveerd worden uit een traditionele kom. Om nog jaren lang te genieten van je dolsot volgen hieronder een aantal tips.



Bij het eerste gebruik


1. Vul de dolsot met water en een eetlepel zout. Verhit de dolsot op laag vuur en verhoogt geleidelijk de temperatuur. Laat het water gedurende 10 minuten sudderen.


2. Giet het water uit en veeg de kom af met een stuk keukenpapier. De kom absorbeert het resterende water. Als de kom volledig droog is, borstel de binnenkant met sesamolie, totdat de kom de olie niet meer absorbeert.


3. Verwijder de overtollige sesamolie met keukenpapier. De dolsot is klaar voor gebruik. Met dit proces creëer je een natuurlijke antiaanbaklaag.



Wassen


Voeg  1 eetlepel grove zeezout  in de kom en vul de kom met kokend water. Gebruik een borstel om deze schoon te maken. Naast zout kun je ook citroen en of azijn gebruiken. Laat de dolsot in het afdruiprek opdrogen en smeer daarna de binnenkant in met sesamolie. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, het materiaal neemt namelijk alles op.

Vergeet niet de bijpassende houten plaat erbij te bestellen! Deze beschermt je tafel tegen de hoge temperatuur van de stenen kom als die net uit de oven komt.

Scroll to top
main product photo
Koreaanse Graniert Stenen Kom Dolsot D-160mm
€ 26,55
Op voorraad