Nigiri sushi

Japan
Ingrediënten
  • 500 g Japanse sushirijst 
  • 80 ml sushi-azijn 
  • Reepjes vis naar keuze 
  • Reepjes zeewier 
  • 500 ml water

Smaakmakers

  • Japanse ingelegde gember 
  • Japanse sojasaus 
  • Wasabipasta 
  • Sesamzaden 

Overige benodigdheden

 

Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Uchibori Sushi Su Miyasaka Seasoning Sushi Azijn 360ml Uchibori Sushi Su Miyasaka Seasoning Sushi Azijn 360ml
€ 3,80
Asian Food Service Geroosterd Zeewier Sushi Nori (10 Vellen) 25g Asian Food Service Geroosterd Zeewier Sushi Nori (10 Vellen) 25g
€ 2,80
Future Gepekelde Sushi Gember Schijfjes Roze 85g Future Gepekelde Sushi Gember Schijfjes Roze 85g
€ 1,40
Kameya Wasabi 42g Kameya Wasabi 42g
€ 3,40
Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g
€ 3,85
Informatie
  1. Bevochtig je handen met een beetje water.
  2. Vorm van 1 volle eetlepel rijst een rechthoekje van ongeveer 5x2 cm. Leg een plakje vis in je hand en smeer er een beetje wasabi op.Leg een rechthoekje rijst op de vis.
  3. Vorm een kommetje met je vingers en druk de rijst voorzichtig op de vis.
  4. Wikkel er een reepje zeewier omheen als de vis niet goed blijft zitten.
  5. Bevochtig de uiteinden van de zeewierreepjes met een druppeltje water zodat het blijft plakken.
  6. Garneer het met sesamzaden. Dien de sushi op met een kleine kom sojasaus, wasabi en Japanse gember.

Let op: vis kun je alleen rauw eten als het heel vers is. Bij twijfel altijd eerst gaar maken!

Scroll to top
main product photo
Nigiri sushi
Op voorraad