Ingrediënten
- 500 g Japanse sushirijst
- 80 ml sushi-azijn
- Reepjes vis naar keuze
- Reepjes zeewier
- 500 ml water
Smaakmakers
- Japanse ingelegde gember
- Japanse sojasaus
- Wasabipasta
- Sesamzaden
Overige benodigdheden
- Bevochtig je handen met een beetje water.
- Vorm van 1 volle eetlepel rijst een rechthoekje van ongeveer 5x2 cm. Leg een plakje vis in je hand en smeer er een beetje wasabi op.Leg een rechthoekje rijst op de vis.
- Vorm een kommetje met je vingers en druk de rijst voorzichtig op de vis.
- Wikkel er een reepje zeewier omheen als de vis niet goed blijft zitten.
- Bevochtig de uiteinden van de zeewierreepjes met een druppeltje water zodat het blijft plakken.
- Garneer het met sesamzaden. Dien de sushi op met een kleine kom sojasaus, wasabi en Japanse gember.
Let op: vis kun je alleen rauw eten als het heel vers is. Bij twijfel altijd eerst gaar maken!