Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
INGREDIËNTEN
- 200g ongekookte rijst
- 4 grote eieren
- 160g kippendijen
- 1 ui
Sausmix:
- 160 ml water
- 1 tl dashipoeder
- 1½ el sake
- 1½ el sojasaus
- 2 el mirin
- 2½ tl suiker
Garnering:
- Koriander
- Lente-ui
ZO MAAK JE HET
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd intussen de kippendijen in gelijke repen. Snijd de ui in dunne repen en de lente-uien in fijne ringen.
Breng 160 ml water aan de kook, voeg vervolgens de dashipoeder, sake, sojasaus en de suiker toe. Haal de pan van het vuur en blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Giet de saus in een maatbeker.
Verdeel de kippendijen, de uien en de saus in 2 gelijke porties.
Maak 1 omelet per keer:
Verwarm olie in een kleine koekenpan en verspreid de uien over de pan. Leg de stukjes kip bovenop de uien en schenk vervolgens 110 ml saus in de pan. Breng aan de kook en schep eventueel het schuim weg. Doe de deksel op de pan en kook de stukjes kip gaar in 5 minuten. Breek 2 eieren in een kom en klop het op. Schenk de eieren langzaam in de pan en verspreid het gelijkmatig over de kip. Draai het vuur naar middenlaag en doe de deksel op de pan. Bak de omelet tot het net gaar is. Verdeel de rijst over 2 kommen. Leg de omelet bovenop 1 rijstkom en giet de saus eroverheen. Maak nu de omelet voor de andere rijstkom.
Garneer met koriander en lente-ui, en serveer.