Oyakodon: rijst met kip en ei

Japan

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Sushi Chef Sushi Rijst 1kg Sushi Chef Sushi Rijst 1kg
€ 3,25
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Aanbieding 15%
Diepvries
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Speciale prijs € 5,90 Normale prijs € 6,95
Sugoi Hon Mirin 200ml Sugoi Hon Mirin 200ml
€ 2,15
Informatie

Bereidingstijd: 25 minuten


Aantal porties: 2



INGREDIËNTEN

  • 200g ongekookte rijst
  • 4 grote eieren
  • 160g kippendijen
  • 1 ui

Sausmix:

  • 160 ml water
  • 1 tl dashipoeder
  • 1½ el sake
  • 1½ el sojasaus
  • 2 el mirin
  • 2½ tl suiker

Garnering:

  • Koriander
  • Lente-ui

ZO MAAK JE HET


Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd intussen de kippendijen in gelijke repen. Snijd de ui in dunne repen en de lente-uien in fijne ringen.



Breng 160 ml water aan de kook, voeg vervolgens de dashipoeder, sake, sojasaus en de suiker toe. Haal de pan van het vuur en blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Giet de saus in een maatbeker.



Verdeel de kippendijen, de uien en de saus in 2 gelijke porties.



Maak 1 omelet per keer:


Verwarm olie in een kleine koekenpan en verspreid de uien over de pan. Leg de stukjes kip bovenop de uien en schenk vervolgens 110 ml saus in de pan. Breng aan de kook en schep eventueel het schuim weg. Doe de deksel op de pan en kook de stukjes kip gaar in 5 minuten. Breek 2 eieren in een kom en klop het op. Schenk de eieren langzaam in de pan en verspreid het gelijkmatig over de kip. Draai het vuur naar middenlaag en doe de deksel op de pan. Bak de omelet tot het net gaar is. Verdeel de rijst over 2 kommen. Leg de omelet bovenop 1 rijstkom en giet de saus eroverheen. Maak nu de omelet voor de andere rijstkom.



Garneer met koriander en lente-ui, en serveer.

Scroll to top
main product photo
Oyakodon: rijst met kip en ei
Op voorraad