Sambal Ikan Bilis: Maleisische ansjovissambal

Sambal ikan bilis is niet weg te denken uit de Maleisische keuken. Deze pittige chilipasta wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen, zoals bijvoorbeeld nasi lemak. Ontdek nu hoe makkelijk het is om deze sambal zelf te maken!

Maleisië
Ingrediënten
  • ½ rode ui, dunne halve ringen  
  • ¼ tl zout
  • 1 el suiker
  • 1 el tamarindepasta
  • Olie

 

Pepermengsel:

  • 30g gedroogde ansjovis
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 sjalotjes
  • 10 gedroogde pepers, geweekt in heet water
  • 2 verse rode pepers
  • 1 tl gefermenteerde garnalenpasta
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
€ 1,50
Flower Brand Trassie Bakar Blokjes 25g Flower Brand Trassie Bakar Blokjes 25g
€ 1,05
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Flower Brand Tamarinde Pasta 375g Flower Brand Tamarinde Pasta 375g
€ 4,95
Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr Mayra/Summum Zonnebloemolie 1ltr
Niet op voorraad
€ 1,85
Royal Sea Bevroren Gedroogde Ansjovis Klein (Ikan Teri Nasi) 100g
Diepvries
Royal Sea Bevroren Gedroogde Ansjovis Klein (Ikan Teri Nasi) 100g
€ 4,30
Informatie
  1. Mix de sjalotjes, knoflook, ansjovis, geweekte pepers, verse pepers en garnalenpasta in een blender.
  2. Doe wat olie in een bakpan en fruit de rode ui. Voeg het pepermengsel toe en bak dit net zolang totdat de olie zich een beetje scheidt van het pastamengsel. Voeg nu zout, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel tamarindepasta toe en roer dit goed door elkaar. Laat net zolang zachtjes bakken totdat je de gewenste dikte hebt.
  3. Serveer de ansjovissambal samen met nasi lemak.
Scroll to top
main product photo
Sambal Ikan Bilis: Maleisische ansjovissambal
Op voorraad