Nori Maki

Japan

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Oriental Bamboe Sushi Mat 24x24cm Oriental Bamboe Sushi Mat 24x24cm
Niet op voorraad
€ 1,45
Dagverse Avocado Per Stuk
Vers
Dagverse Avocado Per Stuk
€ 1,70
Do Do Bevroren Sticks Met Krab Smaak (Surimi) 250g
Diepvries
Do Do Bevroren Sticks Met Krab Smaak (Surimi) 250g
€ 5,05
Uchibori Sushi Su Miyasaka Seasoning Sushi Azijn 360ml Uchibori Sushi Su Miyasaka Seasoning Sushi Azijn 360ml
€ 3,80
Asian Food Service Geroosterd Zeewier Sushi Nori (10 Vellen) 25g Asian Food Service Geroosterd Zeewier Sushi Nori (10 Vellen) 25g
€ 2,80
Kameya Wasabi 42g Kameya Wasabi 42g
€ 3,40
Future Gepekelde Sushi Gember Schijfjes Roze 85g Future Gepekelde Sushi Gember Schijfjes Roze 85g
€ 1,40
Informatie

Sushirijst en zeewier:

  • 550g Japanse sushirijst *
  • 80ml Japanse rijstazijn *
  • 3 tl witte suiker
  • 4 geroosterde zeewiervellen *

Vulling

  • Verse vis, bijv. zalm en tonijn
  • Komkommer
  • Avocado 
  • 200g surimisticks *
  • Ingelegde Japanse rettich (Kyushunousan) *

Smaakmakers

  • Japanse sojasaus *
  • Wasabi *
  • 85g Japanse gember *

Makisu: een bamboematje voor het oprollen van de sushi *

* Verkrijgbaar in onze webshop


Bereidingswijze

 

Lees hier hoe u sushirijst bereidt. 

 

 

Snijd de ingrediënten voor de vulling in lange, dunne reepjes van ongeveer ½ cm breed. Vul een kom met warm water en roer de rijstazijn erdoor. Leg een nori-vel met de glanzende zijde naar beneden op een bamboematje, met de korte zijde naar u toe. Bevochtig uw vingers met het azijnwater, zodat de rijst niet aan uw vingers kleeft.

Verdeel een hoeveelheid rijst over het nori-vel; begin aan de kant die het dichtst bij u is en stop ongeveer 2 cm van het verste eind. Druk de rijst met uw vingers aan. Blijf uw vingers bevochtigen indien nodig.

Smeer vanaf het midden een dun strookje wasabipasta over de gehele lengte van links naar rechts. Gebruik hiervan niet te veel, omdat het al snel overheerst. Gebruik één tot twee soorten vulling en leg die op de wasabi.

Houd de vulling met uw vingers op haar plaats. Til het matje met uw duimen op; begin bij de zijde die het dichtst bij u ligt. Rol de sushi stevig op. Zorg ervoor dat u het matje niet meerolt. Druk met het matje de rol stevig aan. Rol het matje uit en leg de sushi-rol, met de naad naar beneden op een snijplank. Maak zo nog drie rollen.

Snijd de uiteinden van de rollen recht met een scherp mes. Snijd daarna de rollen in zes tot acht gelijke stukken. Doop het mes steeds even in water, zodat de rijst er niet aan blijft plakken. Leg de sushi op een bord met de gesneden zijde naar boven.

Serveer de sushi met een kommetje sojasaus apart met eventueel extra wasabi door de sojasaus heen. Japanse gember wordt voor de smaak er tussendoor gegeten. Japanse groene thee of Sake vormen een uitstekende combinatie met de sushi!

 


Vond je dit recept nuttig? Deel hem dan met je vrienden!

 





Scroll to top
main product photo
Nori Maki
Op voorraad